1 rol (240 gram) croissantdeeg | |
20 gram fijne suiker | |
20 gram roomboter | |
1 ei | |
In Huis |
|
Muffin Bakblik | |
Bakspray/olie/boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Croissant + Muffin = Cruffin
Na de Cronut is er ook de Cruffin en dit lekkere ontbijt broodje kun je makkelijk samen met je kinderen maken!
Een paar weken terug was mijn man in de buurt van een Bagel en Beans en ik had zo’n zin in een goede bagel, dat ik een bestelling plaatste die hij moest halen. Naast wat Everything Bagels en Cinnamon Raisin Bagels voor in de vriezer. Bestelde ik ook een cruffin. Iets waar ik al eens van had gehoord, maar nog nooit geprobeerd en nu was mijn kans.
Een cruffin is een mix tussen een muffin en een croissant. Beter gezegd het is croissantdeeg wat je bakt in een muffinvorm. Vrij simpel dus. Op het broodje nog meer smaak te geven smeerde ik het in met roomboter en suiker. Kaneel is overigens ook een geweldige toevoeging, maar bij mij thuis is niet altijd iedereen daar fan van. Smeren, Strooien, Rollen, Snijden en Rollen. Klaar. Ik gebruik namelijk heel simpel Croissantdeeg kant-en-klaar uit de supermarkt. Ja mij niet gezien nog eerst helemaal het deeg te maken met twee ongeduldige kinderen om me heen.
Hup de oven in en Logan was alleen maar aan het miepen, ik wil croissantjes geen cruf… Uiteindelijk at de kleine man twee stuks en tranen dat de rest al op was. Yup de cruffins zijn een succes. Vooral met een lepeltje confituur er nog op!
Perfect ook voor Valentijnsdag!
Maak je dit of een van de andere kidshoekje.nl recepten? Deel vooral wat je er van vindt door een reactie achter te laten. Ook voor vragen kun je een reactie achter laten en ik beantwoord deze zodra ik het voorbij zie komen!
1
Done
|
Verwarm de oven op 200 graden. | Vet een muffinblik in met boter of olie. |
2
Done
|
Rol het croissantdeeg uit. | Rol met een deegroller over het croissantdeeg zodat het een stuk wordt, zonder scheuren. Druk eventueel aan met je fingers. | Smeer de boter over het deeg. | Haal 1 eetlepel van de suiker apart en verdeel de rest over de boter op het deeg. | |
3
Done
|
Rol het deeg in de lengte (dat je een lang stuk krijgt) | Snij de deeg vervolgens in de lengte. (Je krijgt twee lange stukken met mooie laagjes) | Snij de twee deeg stukken in totaal 6 stukken. | Rol ieder stuk als een slakkenhuis om je vinger en leg deze vervolgens in de muffinvorm. |
4
Done
|
Klop een ei los in een kom. | Smeer het ei over de cruffins. | Verdeel de overige suiker over de cruffins. | Zet de cruffins voor 12 minuten in de oven. | Wrip de cruffins met een vork los van de zijkanten. Serveer direct met wat jam erop. |