Dubbele Choco Koekjes

0 0
Dubbele Choco Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Dubbel Dikke Choco Koekjes
65 gram ongezouten boter
100 gram lichte basterd suiker
50 gram suiker
1/2 theelepel vanille extract
190 gram bloem
30 gram cacao
1/2 eetlepel maïzena
1/2 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
50 gram chocolade (puur of melk)
Chocolate Chip Cookies
60 gram ongezouten boter
50 gram lichte basterd suiker
50 gram suiker
1/2 ei
1 theelepel vanille extract
100 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel maïzena
1/4 theelepel zout
30 gram chocolade (puur of melk)
bakpapier
bakplaat
2 kommen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Dubbele Choco Koekjes

Dubbel donkele chocolade koekjes of klassieke chocolate chip cookies? Waarom kiezen?! Als je deze twee heerlijke koekjes kan combineren in dubbele choco koekje!

Ik kan soms echt onwijs zin hebben in Chocolate Chip Cookies, mijn favoriete koekjes. De laatste tijd ben ik echter veel aan het experimenten met het basisrecept hier van. Waarom? Omdat ik het leuk vind! Het leidt vaak wel tot bergen met koekjes die ik vervolgens uitdeel aan andere of invries. De laatste keer dat ik zin had in Chocolate Chip Cookies bakte ik ook een nieuwe favoriet: Dubbel Dikke Chocolade Koekjes! En terwijl ik met de twee koekjes degen bezig was kreeg ik een idee: waarom de twee niet combineren. Ik had het al eens eerder voorbij zien komen, maar zou het ook werken met mijn recepten?

Nou je ziet het, het werkte. Geniaal! De twee lekkerste koekjes gecombineerd in een en ze zien er ook nog eens super leuk uit. Wat wil je nog meer? Nou dat kan ik je vertellen: Ze opeten! Dus waar wacht je nog op ga eens lekker bakken.

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Dubbel Dikke Choco Koekjes

In een kom mix de boter met de suikers. Mix het 4 minuten tot een zandige substantie. | Voeg de eieren en vanille extract toe. Mix alles goed door elkaar. | In een kom zeef de bloem, zout, baking soda, maïzena en cacao. | Voeg geleidelijk de bloem tot aan de eieren en mix alles tot een goed gemengd deeg. | Vouw 50 gram van de chocolade door het deeg. | Weeg balletjes van 40 gram af. |

2
Done

Chocolate Chip Cookies

In een kom meng de boter met de suikers tot een kruimige substantie ontstaat. | Voeg het ei en de vanille toe en mix deze erdoorheen. | In een kom zeef de bloem, bakpoeder, zout en maïzena. | Voeg de bloem geleidelijk toe aan de boter tot een goed gemengd deeg is gevormd. | Vouw 30 gram chocolade door het deeg. | Maak deeg balletjes van per stuk 40 gram. |

3
Done

Neem van elk deeg een bal van 40 gram. Duw de twee ballen aan elkaar zodat je één bal hebt. | Leg de gemengde deeg ballen 30 minuten in de koelkast. |

4
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. | Hak de chocolade in kleine stukken voor beide koekdegen.

5
Done

Leg de deegballen op een bakplaat en houd een ruime hoeveelheid tussen de koekjes. | Druk de deegballen een klein beetje plat. | Zet de bakplaat in de oven voor 10-15 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 5 minuten afkoelen voor je ze overzet op een rooster om compleet af te koelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Burgerbowl - Kidshoekje.nl
previous
(Vegetarische) Burger Bowl
Pittige Kip met Linzen en Groene Asperges - kidshoekje.nl
next
Kip met Linzen en Groene Asperges

Add Your Comment