Ei in toast

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 snede brood* Ik gebruik speltbrood of zuurdesem
1 ei
1 etlp plantaardige olie
zout en pekper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tip! Paasontbijt

Directions

Ei in toast

Het is april, de vogeltjes fluiten en over twee weken is het al weer Pasen! Mocht het nog niet hebben opgemerkt in alle winkels natuurlijk. Naast eieren schilderen, eieren zoeken en vaak ook gourmetten. Is het Paasontbijt het gezelligste moment van Pasen. Lekker met z’n alle aan tafel aan een uitgebreid ontbijt vol met lekkers. Sinds de paashaas en eieren vaak heel erg centraal staan bij het Paasfeest. Vandaag een ontbijt recept voor bij het Paasontbijt met in de hoofdrol het ei. Ik heb namelijk ei in toast gemaakt.

Het is een vrij simpel recept wat wel enig geduld nodig heeft. In eerste instantie had ik uit het brood een paasei gesneden. Echter ging het ei iets over de randen waardoor die vorm niet goed te zien meer is. Heb je een lekkere dikke boterham dan moet dit beter lukken. Voor het brood gebruikte ik speltbrood, maar zuurdesem is ook erg lekker. Het beste is om je snede brood niet al te dun te hebben. Hierdoor heeft het ei ook wat ruimte. Neem dus gewoon lekker dik sneetje brood.

Deze week en volgende week verschijnen er nog tal van andere lekkere paasrecepten voor bij het paasontbijt. Hou BabiesKitchen.com daarom goed in de gaten om pasen vol inspiratie in te gaan.

Steps

1
Done

Snijd een cirkel uit het midden van de boterham. Je kunt dit met een mes doen of een ronde uit steekring. Zorg er wel voor dat de korst en een stuk aan de randen heel blijft.

2
Done

Verhit 1 etlp plantaardige olie in een koekenpan.

Leg het sneetje brood in de pan en rooster 1-2 minuten licht. Draai het brood om en zet het vuur iets lager.

3
Done

Breek voorzichtig het ei in de holte van het sneetje brood en zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Laat het ei op een zacht vuur langzaam stollen.

*Je kunt ook even een deksel op de pan doen om het stollen iets te versnellen. Echter komt er dan een wit vliesje over de dooier.

4
Done

Zodra het eiwit aan de bovenkant van het ei goed is gestold. Kun je voorzichtig met een spatel het ei in toast uit de pan halen en op een bord leggen. Serveer direct!

Optioneel: strooi nog een snufje zout en peper over het ei.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

wortel en prei met tijm babieskitchen.com
previous
Wortel en Prei met Tijm
worteltjestaart smoothie
next
Worteltjestaart smoothie

Add Your Comment