Fiesta Salade

0 0
Fiesta Salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 komkommer
6 lente ui
2 paprika (rood-oranje-geel)
4 tomaten
paar takjes peterselie
2 eetlepels olijfolie
1 citroen
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Fiesta Salade

Het weer, de sfeer en vooral ook de omgeving kunnen heel bepalend zijn voor de beleving van eten. Er zijn gerechten waarbij ik niet alleen kan watertanden aan de gedachte ervan maar wat me direct ook helemaal terug brengt naar een plek. Tevens heb ik dit ook met ingrediënten, de geur van een flesje Tabasco brengt mij bijvoorbeeld terug naar de restaurantketen Jack Astor’s in Toronto, Canada waar ik meerdere malen heerlijk heb gegeten.

Een salade die mij altijd terug brengt naar een warm oord (omdat ik hem heel vaak op vakantie als side salad heb gehad) is er een waar ik niet eens de naam van weet en hem daarom maar de fiesta salade noem.

Vorige week besteld ik eten van de Griek en kreeg toen een variant van deze salade als side dish. Ik dacht ja, die moet ik zelf ook gewoon eens maken. Vooral omdat het een van de simpelste salades is die ik ken. Het draait om groenten klein snijden, kruiden klein hakken en wat olie, zout en peper. Makkelijk right?! Ja en tegelijk zo lekker en een fiesta op je bord vanwege de prachtige kleuren van de groenten en kruiden. Ik kan zo een hele kom van de fiesta salade op eten in me eentje, maar het is een echte side dish salade. Lekker voorbij een vlezige maaltijd zoals bij de barbecue.

Mocht iemand de naam van deze salade weten, laat een comment hieronder achter. Voor nu heb ik hem namelijk zo gemaakt als ik hem lekker vindt, maar misschien is er nog een geheim wat ik mis.

 

(Recepthoekje)

Steps

1
Done

Spoel de groentes af. | Verwijder de zaadlijst van de komkommer, tomaat en paprika.| Snijd komkommer, tomaat en paprika in kleine blokjes. | Maak de lente ui schoon en snijd in ringen.| Was de peterselie en snijd klein.

2
Done

In een kom meng de groenten, kruiden en rasp van de citroen samen.|

3
Done

In een klein kommetje meng de olijfolie, citroensap en zout en peper op smaak samen. | Schenk de dressing over de salade en hussel deze nogmaals.

4
Done

Zet de salade nog minimaal een half uur in de koelkast om koud te worden.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Kokos Kipspiesjes - Kidshoekje.nl
previous
Kokos Kipspiesjes
Snicker Dadels - Kidshoekje.nl
next
Snicker Dadels

Add Your Comment