Fish and Chips Bowl

0 0
Fish and Chips Bowl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

600 gram Kibbeling (diepvries)
600 gram Doperwten (diepvries)
250 gram Aardappel Kroketjes (diepvries)
4 stuks Augurk of Komkommer
Ravigotte Saus
5 eetlepels Mayonaise
2 eetlepels Crème Fraîche
1 theelepel moster
2 stuks augurk
1 theelepel peterselie (vers of gedroogd)
1 theelepel dille (vers of gedroogd)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Fish and Chips Bowl

    andaag gaan we voor een makkelijke en snelle dinerbowl die vooral bestaat uit ingrediënten uit de diepvries. Ik heb het over een Engelse klassieker in een kom: de Fish and Chips Bowl!

    Terwijl ik aan het brainstormen was voor nieuwe dinerbowls, kwam het idee voor een Fish & Chips Bowl bij me op. Iets wat vaak al in een soort mandje in Engeland wordt geserveerd. Nu kun je het jezelf natuurlijk ingewikkeld maken en de vis zelf fileren en paneren, en ook zelf aardappelkroketjes maken. Maar ik ben een mama die werkt als de kinderen op school zijn, en als ze ’s middags thuis zijn, heb ik niet de aandacht en tijd (met alle clubjes erbij) om uitgebreid te koken. Heb jij die tijd wel (ik ben jaloers), dan moet je dat ook vooral doen. Er is bijna niets lekkerders dan homemade.

    Voor nu is deze dinerbowl dus makkelijk en bestaat uit diepvrieskibbeling, aardappelkroketten en doperwten. Wat hebben we verder nog nodig voor deze bowl? Ravigottesaus (die ik wel altijd snel even maak, omdat ik hem met plantaardige crème fraîche maak) en augurk (of komkommer voor de kinderen). Heel simpel in 20 minuten gemaakt en iedereen geniet. Wat wil je nog meer!

    Recepten voor Homemade:

    Wil je toch zelf de fish van Fish & Chips maken? Ik heb er wel een recept voor op de blog, net als voor een snelle ravigottesaus.

    Vraag en Antwoord

    Kan ik verse ingrediënten gebruiken in plaats van diepvriesproducten?
    Ja, je kunt zeker verse ingrediënten gebruiken! Zoals ik hierboven al zei, heb je de tijd en energie om zelf kibbeling of vissticks te maken en ook zelf aardappelkrokketten te maken. Dan zou ik dit lekker doen. Hierboven heb ik in elk geval een recept voor homemade vissticks gelinkt.

    Hoe maak ik ravigottesaus zelf?
    Klik hier voor mijn eenvoudige en snelle ravigottesaus.

    Zijn er vervangingen mogelijk voor aardappelkroketten?
    Jazeker. Fish en Chips hoort natuurlijk eigenlijk met frietjes, dus hiermee zou je de aardappelkrokketten kunnen vervangen. Andere opties zijn ook gebakken aardappelen of zelf zoete aardappelfrietjes.

    Hoe kan ik de vis krokant maken zonder te frituren?
    Zoals hieronder in het recept aangegeven bakken wij onze kibbeling in de oven. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de Air Fryer te gebruiken.

    Zijn er vegetarische of veganistische alternatieven voor dit recept?
    In plaats van vis kun je een plantaardige visstick gebruiken. Ook de ravigottesaus is makkelijk veganistisch te maken met plantaardige mayonaise en crème fraîche.

    Steps

    1
    Done

    Kibbeling

    Verwarm de oven voor op 220 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Doe de kibbeling op de bakplaat en in de voorverwarmde oven voor 12-15 minuten (controleer op de verpakking van de vis of deze het zelfde is, pas anders aan).

    2
    Done

    Aardappelkroket

    Verwarm de Air Fryer voor op 180 graden.

    3
    Done

    Doperweten

    Doe de doperweten met een ruime hoeveelheid water in een pan. | Breng het aan de kook en zet het vuur iets lager. | Kook de doperweten 5 minuten. | Giet de doperweten af. |

    4
    Done

    Ravigottesaus

    Snijd de augurk in stukjes. | In een kom meng de mayonaise, creme fraiche, mosterd, dille, peterselie, 1/4 theelepel zout en peper door elkaar. | Roer de augurk door de ravigottesaus.

    5
    Done

    Augurk

    Snijd de augurken in plakjes. |

    6
    Done

    Bowl

    Verdeel de kibbeling en aardappelkrokketten over de borden. | Doe op elke bord een flinke schep doperweten. | Maak de borden af met ravigottesaus en augurk of komkommer.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Rabarber Cobbler met Aardbei en Frambozen - Kidshoekje.nl
    previous
    Rabarber Cobbler met Aardbei en Framboos
    Freekeh Amandel Pesto - Kidshoekje.nl
    next
    Freekeh Amandel Pesto

    Add Your Comment