Directions
Frambozen Cannoli Pancakes
Met onze little food lover in huis, komt het nog wel eens voor dat ik compleet vergeet te ontbijten en dan besef ik dan als het 12.00 uur is. Als hij dan even ligt te slapen pak ik mijn kans om snel wat te eten te maken. Als dan blijkt dan in overmaat van ramp we geen brood of dergelijke in huis hebben, besluit ik (in de hoop dat het slaapje langer is dan 15 minuten) Frambozen Cannoli Pancakes te maken.
Okay het ging anders ik bedacht me pancakes te maken en wist dat ik nog wat fruit had liggen (blauwe bessen, aardbeien en frambozen allemaal geschikt om in het beslag te verwerken) en ricotta. Toen bedacht ik me dat het room van een cannoli (Italiaans gebakje) van ricotta gemaakt wordt. Ik ging voor de frambozen in de pancakes en van de ricotta maakte ik cannoli room. Match made in heaven. Heftig pannenkoek ontbijtje, maar sinds het 12.00 was en ik nog niks had gegeten ging het zo naar binnen.
(Recepthoekje.nl datum 05-02-2016)
Steps
1
Done
|
In een kom zeef de bloem, bakpoeder en zout. | Voeg de melk, vanille extract, olie en hetei toe. Roer alles goed door elkaar met een garde tot een glad beslag. |
2
Done
|
Was en droog de frambozen. | Snijd de frambozen klein. | Voeg de frambozen toe aan het beslag en spatel ze erdoorheen. | |
3
Done
|
Verwarm een grote koekenpan met een klontje boter erin. | Doe 2 eetlepels van het beslag in de koekenpan. (Denk er aan dat je geen Hollandse pannenkoek maakt dus minder beslag nodig hebt. Het moeten kleine dikke pannenkoek zijn, dus niet het beslag over de hele pan heen gieten.) | Als er bubbels op de pannenkoek verschijnen en de pannenkoek in de pan los is te bewegen is kun je de pannenkoek omdraaien. | Bak de andere kant nog voor ongeveer 1-2 minuten. | Haal de pannenkoek uit de pan en maak de rest van de pannenkoeken tot het beslag op is.| |
4
Done
|
Cannoli ToppingIn een kom meng de ricotta en poedersuiker samen. Proef of hij zoet genoeg is. | Spate de chocolade chips door de ricotta. | |
5
Done
|
Maak een stapel van 4 pannenkoeken op elkaar. | Doe een flinke eetlepel ricotta room op de pannenkoeken stapel. | Maak af met nog wat verse frambozen. | Serveer direct! |