200 gram bloem | |
500 ml melk (plantaardig) | |
4 eieren | |
1 eetlepel suiker | |
1/3 theelepel zout | |
boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vrijdag is het pannenkoeken dag en dan staat er bij ons een pannenkoeken tasting op het menu. Op aanvraag van mijn zoon, chef pannenkoek. Ik miste voor deze week echter nog één pannenkoeken recept en besloot me te wagen aan Franse Crêpes. Het belangrijkste: Maak ze dun!.
Bij pannenkoeken maken zeggen ze wel eens ‘de eerste mislukt altijd’. Over het algemeen is dit niet het geval bij mij, behalve schijnbaar bij bij crêpes. Daar mislukte namelijk de eerste twee alleen al. Ik moest even mijn weg vinden in het makken van een heerlijke dunne pannenkoek en deze vervolgens goed om kunnen draaien. Uiteindelijk had ik door hoe mijn pan werkte en de hoeveelheid beslag die geschikt was voor mijn pan om de perfecte crêpe te maken. Hou hier dus rekening mee.
Maar dan de keuze: Wat doen we op de crêpe?
Zelf ben ik van de crêpe met Nutella en mijn man is meer van een crêpe met suiker. Om iedereen te voor zien had ik een heel buffet met verschillende soorten toppings op tafel gezet: suiker, kaneelsuiker, boter, fruit, nutella en slagroom. De kinderen vonden het een feestje. Een echt pannenkoeken feestje.
Voor meer pannenkoekenrecepten klik hier
1
Done
|
Zeef de bloem in een kom. | Mix de bloem met de melk, eieren, suiker en zout tot een glad beslag. | |
2
Done
|
Verwarm een (platte) koekenpan. Haal een klontje boter over de pan. | Giet wat van het beslag in de koekenpan en verdeel het gelijk over de pan tot een dun laagje. | Bak de crêpe tot de bovenkant droog wordt. Keer de crêpe om met een spatel. | Bak vervolgens nog even kort de andere kant. | Haal de crêpe uit de pan. | Serveer met een gewenste topping. |