• Home
  • IJs
  • Frozen Yoghurt Ontbijtgranen Reep

Frozen Yoghurt Ontbijtgranen Reep

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

80 gram Ontbijtgranen (froot loops of honey loops)
150 gram Yoghurt (Griekse)
1 vel Bakpapier
Bak(blik) 24x24

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

IJs of Ontbijt?

Directions

Frozen Yoghurt Ontbijtgranen Reep

Het is zomer en met dat lekkere weer betekend ook heel veel ijsjes eten. Na twee dagen ijsjes heeft mijn kleine man al direct een ijsverslaving lijkt het wel. Het woord ‘ijsje’ komt deze mama de oren uit en dat terwijl ik wel zelf graag 2 ijsjes per dag zou kunnen eten. Wat doe je tegen die zwangerschapscravings. Alternatieve die voor ijsjes kunnen dienen zijn dan uiteraard welkom. Op Instagram zag ik iemand die ontbijtgranen met yoghurt had gemengd en deze vervolgens in de vriezer had gedaan. Perfect idee! Ontbijtgranen naar keuze en een lekkere dikke yoghurt erover heen en je hebt een lekkere snack. Toen ik dit zelf maakte en weer uit de vriezer haalde kam ik echter op het idee om er repen van te snijden. Voila het idee voor de frozen yoghurt ontbijtgranen reep.

Je kunt de reep zo gezond maken als je zelf wilt, door zelf de invulling van te gebruiken ingrediënten te bepalen. Zelf gebruikte ik froot loops, niet de gezondste ontbijtgranen maar deze had ik voor een ander recept nog in huis. Voor de yoghurt gebruikte ik Griekse 0% yoghurt. Je zou eventueel ook een plantaardige yoghurt of kwark kunnen gebruiken. Als het maar een dikke substantie is. Niet te vloeibaar, dat werkt niet zo goed.

De frozen yoghurt ontbijtgranen repen heb ik in de vriezer als alternatief voor een ijsje, maar ze zijn eigenlijk ook heel goed als ontbijt te doen! Vinden de kinderen vast een leuke verrassing.

Koken met je Kids 

Laat ze kiezen welke ontbijtgranen ze willen gebruiken en vervolgens de ingrediënten door elkaar mengen en aan drukken in een bakblik. Enige is dat ze vervolgens wel heel veel geduld moeten hebben, voor de repen klaar zijn.

Op zoek naar andere lekkere ijs recepten klik hier

Steps

1
Done

Meng de yoghurt en ontbijtgranen in een kom.

Bekleed een grote bak of bakblik met bakpapier en schep de ontbijtgranen erin. Verdeel de ontbijtgranen en zorg dat het een gelijke laag is. Zet de bak in de vriezer voor minimaal 4 uur om stevig te worden. Haal de bak uit de vriezer en snij met een scherp met in repen.

Bewaar de frozen yoghurt ontbijtgranen repen in de vriezer.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Tijm, Munt, Limoen en Mandarijnen Fruitwater (Babies Kitchen)
previous
Tijm, Munt, Limoen en Mandarijnen Fruitwater
Griekse Aardappelschotel | Babies Kitchen
next
Griekse Aardappelschotel

Add Your Comment