1 kilo roodschillige aardappels | |
30 gram boter | |
1 teen knoflook | |
paar takjes peterselie | |
olijfolie | |
zout (optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Bijgerecht
Een paar jaar geleden zag ik op het menu van een restaurant in Chicago ‘ Fried Smashed Potatoes’. De nieuwsgierige foodie die ik ben bestelde dit uiteraard en na het eten van dit heerlijke bijgerecht had ik mij voor gekomen dit thuis eens te maken. Nou dat was er uiteindelijk nooit van gekomen. Tot nu en ik deel graag met jullie mijn recept voor Gebakken Aardappel Puree uit de oven.
Elke week eten wij wel minimaal één keer aardappels vlees met groente. Hoe Hollands! Gewoon lekker makkelijk zeg ik. Mijn kids lusten het gegarandeerd (de Hollanders) en het is gewoon gezond. Nee ik ben geen prakker. Absoluut niet! Ik vind het zelfs niet eens lekker. Wij eten ook bijna nooit gekookte aardappels. Ja misschien voor een stamppot of ik maak aardappelpuree. Ik ben dus vaak op zoek naar recepten met aardappels. Hoe kan ik die AVG avonden nou eens wat spannender maken voor mijn kinderen en mijzelf. Nou door het makken van dit lekkere recept. Okay ik geef toe niet ideaal want je doet er wel 50 minuten over: 20 minuten pan en 20 minuten oven. Maar ach als je de tijd hebt!
TIP! Je kunt ook meal preppen en de avond er voor de aardappels al koken en pletten en dan alleen nog in de oven de volgende dag. Scheelt weer tijd.
Liever zoete aardappels? Op de blog heb ik ook nog een ander lekker recept staan met plat gedrukte zoete aardappels.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. | Bedek een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Breng een pan water met de aardappels aan de kook. | Kook de aardappels in 20 minuten gaar. | Dep de aardappels af. |
3
Done
|
Leg een aardappel op de bakplaat bekleed met bakpapier en plet deze met een aardappelstamper. Het is niet erg als ze iets uit elkaar vallen. | Doe dit met alle aardappels. Zorg er wel voor dat er wat ruimte tussen de aardappels zit op de bakplaat. |
4
Done
|
Doe wat druppels olijfolie over de aardappels met optioneel een snufje zout. | Rooster de aardappels 20 minuten in de oven. |
5
Done
|
Smelt in tussen de boter met de geperste knoflook. Zet deze op zij. | Haal de aardappels uit de oven en smeer wat van de knoflookboter erover. | Zet de aardappels nogmaals voor 5 minuten in de oven. |
6
Done
|
Snij de peterselie fijn en verdeel over de aardappels. |