Gebakken Quinoa Rijst

0 0
Gebakken Quinoa Rijst

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram quinoa
1 bouillonblokje (groente)
10 gram boter
2 eieren
1 rode ui
150 gram (2 stuks) wortel
2 tenen knoflook
1 theelepel ( 5 cm) gember
100 gram doperwten (diepvries)
2 stuks bos ui
4 eetlepels sojasaus
1/2 theelepel sesam olie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Gebakken Quinoa Rijst

Zijn jouw kinderen dol op gebakken rijst? Waarom zou je dat heerlijke gerecht niet eens een beetje aanpassen met een superfood? Probeer bijvoorbeeld eens gebakken Quinoa Rijst. De rijst kun je gewoon schrappen, want daar is de quinoa voor!

Januari is voor mij inspiratieloos begonnen, dus heb ik mezelf voorgenomen om meer recepten te testen. Dat klinkt perfect, want dan kan ik die recepten delen op mijn blog. Het enige probleem is dat het winter is en het vroeg donker wordt. Dit maakt het lastig om gerechten goed te fotograferen. Terwijl sommige foodbloggers hun recepten overdag creëren en alles invriezen om de hele week door te eten, ben ik niet zo’n foodblogger. Ik maak het vaak en dan gaan we direct aan tafel. Dit komt mede doordat we geen grote vriezer hebben en ik het gewoon handiger vind. Misschien moet ik dat dit jaar eens gaan testen, te beginnen met het legen van mijn vriezer. Maar even terug naar het recept…

Zoals ik al zei, is januari een inspiratieloze maand voor mij, dus zoek ik mijn inspiratie op Pinterest. Hoe? Simpel, door gewoon het ingrediënt quinoa te typen en te kijken wat er naar voren komt. In dit geval was dat gebakken rijst. Perfect, want mijn kinderen zijn dol op gebakken rijst. Dus waarom niet dat recept een beetje aanpassen en gewoon quinoa toevoegen? Ik vond het heerlijk en de kinderen hebben ook hun bordje leeggegeten. Okay, dat is een beetje overdreven, want Parker zit in een ‘mega kleuter-teen’ fase en vindt alles wat anders is een beetje lastig, maar ze heeft wel een paar hapjes gegeten. Dit gaan we zeker vaker maken.

Steps

1
Done

Breng een pan water aan de kook met het bouillonblokje. | Voeg de quinoa toe en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de quinoa af en laat eventueel iets afkoelen.

2
Done

Pel en snipper de ui en knoflook. | Pel en rasp de gember. | Maak de wortels schoon en snijd in kleine blokjes. | Haal de doperwten vast uit de diepvries. | Was de bosuien en snijd in ringen. |

3
Done

Breek de eieren in een kom en klop los. | Smelt 1 eetlepel boter in een wok of hapjes pan. | Schenk het ei in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend zodat het niet aan de pan gaat kleven. Blijf roeren tot de ei overal gelijkmatig gestolt is. | Haal het roerei uit de pan. |

4
Done

Smelt de overige boter in de pan. | Voeg de ui, gember en de wortel toe en bak deze voor 10 minuten. | Voeg de knoflook en doperwten toe met 60 ml water en laat het water al roerend verdampen. | Bak de groenten nog 4 minuten. | Voeg de quinoa, bos ui en sojasaus toe en roer alles goed door elkaar voor 3 minuten. |

5
Done

Roer het roerei en de sesamolie door de gebakken quinoa. | Serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Kokos Granola - Kidshoekje.nl
previous
Kokos Granola
Bloemkool Chili - Kidshoekje.nl
next
Bloemkool Chili

Add Your Comment