130 gram (fles)pompoen | |
120 gram zoete aardappel | |
50 gram magere rundergehakt |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
7+ maanden
Soms denk ik wel eens: het is geen wonder dat onze kleine zo’n rozig haar heeft. Hij krijgt alleen maar oranje en rood eten! Okay niet helemaal waar, maar hij krijgt wel regelmatig: wortel, frambozen, aardbeien, pompoen en zoete aardappel. Vooral met zoete aardappel en pompoen experimenteer ik maar wat graag.
Wij vinden vooral zoete aardappel erg lekker en laat die nou goed te combineren zijn met pompoen. Ik besloot zoete aardappel en pompoen met gehakt te combineren. Wat wel wat weg had van een cottage pie. Wat een Engelse ovenschotel is bestaand uit rundergehakt afgedekt met aardappel. Misschien binnenkort maar eens echt een baby proof cottage pie maken voor de kleine.
1
Done
|
Schil de pompoen en zoete aardappel en snij ze in kleine blokjes. |
2
Done
|
Stoom of Kook de pompoen en zoete aardappel 20 minuten. Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af. Pureer de zoete aardappel en pompoen samen met de 2 etlp kookvocht zo fijn als je zelf wilt. |
3
Done
|
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en rul het gehakt hier 3-4 minuten in. |
4
Done
|
Roer de gebakken gehakt door de puree heen. |