Gemarineerde watermeloen |
|
300 gram watermeloen (zonder pitten) | |
3 eetlepels soysaus | |
1 eetlepel sesamolie | |
1 theelepel rijst azijn | |
Salade |
|
5 mini komkommer | |
2 avocado | |
2 mango | |
2 bosui | |
sesamzaad | |
Japanse mayonaise | |
krokant rijstpapier (zie recept) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Heb je wel eens gemarineerde watermeloen gemaakt? Nee! Dan roep ik je nu op dit zomerse recept van Gemarineerde Watermeloen met Komkommer en Avocado Salade te maken.
Toen ik Vegan watermeloen ’tonijn’ maakte, wat een andere naam is voor gemarineerde watermeloen, maakte ik best veel. Naast rijstpapier gevuld met een watermeloen avocado salade, maakte ik daarom nog een salade met de rijstpapier als side dish en wat andere groente en fruit door de salade. Ik ben dol op salades als deze. Omdat ik ze zomers zelf heel licht en fris vind en omdat mijn kinderen ze ook graag eten.
De salade is heel simpel te maken. Alleen de gemarineerde watermeloen (recept) en de krokante rijstpapier (recept) hebben wat tijd nodig om te maken. Maar zelfs die twee ingrediënten zijn een piece-of-cake. Zelf vind ik het heerlijk deze salade voor de lunch te maken. Maar je kunt het dus ook heel goed als bij gerecht bij de barbecue of als een salade bij een picknick deze zomer serveren.
Ik ben in elk geval heel benieuwd wat jullie er van vinden. Nu ga ik zelf even snel een nieuwe watermeloen kopen, want heb er nu al weer zin in!
Bekijk ook:
1
Done
|
Gemarineerde watermeloenSnijd de schil van de watermeloen af en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. | Doe de watermeloen in een bakje met een deksel. | Schenk de sojasaus, rijstazijn en sesamolie bij de watermeloen. | Doe het bakje dicht en schud goed door elkaar. | Zet de gemarineerde watermeloen minimaal 1 uur in de koelkast. |
2
Done
|
Was de komkommer en snijd in plakjes (gebruik je grote komkommer snijd in kwarten). | Schil de mango en snijd vruchtvlees in blokjes. | Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes. | Was de bosui en snijd in dunne ringen. |
3
Done
|
In een salade kom meng de gemarineerde watermeloen met de mango, komkommer en avocado. | Strooi de bosui en sesamzaadjes eroverheen en maak af met Japanse mayonaise eroverheen. | Serveer de krokante rijstpapier er naast. |