kikkererwten (uit blik) | |
2 eetlepels olie | |
1/4 theelepel zout | |
2 theelepels kerriepoeder |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Topping of Snack
Op zoek naar een krokante gezonde snack die je makkelijk zelf kan maken? Maak geroosterde kerrie kikkererwten uit de oven.
Toen ik een vegetarische roti bowl wou maken besloot ik als extra topping geroosterde kerrie kikkererwten te maken. Al lange tijd stond op mijn to-make lijstje geroosterde kikkererwten en dit was het moment ze eens uit te proberen. Geroosterde kikkererwten maken is heel makkelijk en je hebt maar 2-3 ingrediënten nodig: kikkererwten (uit blik) en olie. Wil je het vervolgens smaak geven zoals ik de smaak kerrie toevoegde voor de roti bowl dan voeg je die nog toe. Het resultaat heerlijke krokante kikkererwten. Ik kan je vertellen het is mijn nieuwe snack verslaving.
Vorige week maakte wij nog een roti bowl voor onze sunday dinner met onze twee vrienden (die in onze bubbel zitten). Ik vroeg nog aan marcel ‘Is één blik kikkererwten genoeg, ja toch?’. Ik had beter moeten weten, want de kikkererwten had ik ś middags al gemaakt en daar ging het fout. Ik heb gewoon de hele middag en ś avonds tijdens het koken alleen maar zitten snacken. Ik moest mezelf gewoon verbieden op een gegeven moment te eten. Yup zo lekker zijn deze.
Morgen volgt in elk geval het recept voor de roti bowl, die ook heel lekker is.
Ga je dit recept maken of heb je er vragen over? Laat het vooral weten in een reactie hieronder.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Doe de kikkererwten in een zeep en spoel af met koud water. | Doe de kikkererwten op de bakplaat en besprenkel met olie, zout en kerrie. Hussel alles door elkaar. | Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Hussel halverwege de kikkererwten nog even. | Haal de bakplaat uit de oven en laat de kikkererwten iets afkoelen om krokant te worden. |