Vegetarische Roti Bowl

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram rijst
4 eieren
600 gram aardappels (kruimig)
180 ml Roti masala trafasie (potje Faja Lobi)
150 gram haricots verts (of kouseband)
200 gram geroosterde kikkererwten
OPTIONEEL Roti (pannenkoek)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Een favoriet Surinaams gerecht, maar dan even anders en als bowl: Vegetarische Roti Bowl met Tempeh en Geroosterde Kikkererwten.

Vegetarische Roti Bowl

Laat me aller eerst vooropstellen, ik zeg niet dat dit ROTI is of iets van het klassieke Surinaamse gerecht weg heeft. Roti is namelijk de ‘pannenkoek’ die vaak bij het gerecht dat wij in Nederland kennen als Roti! Niet het gehele gerecht.

Dit gerecht is mijn ‘Makkelijke Vegetarische Bow’ geïnspireerd door zoals wij het gerecht Roti kennen. De pannenkoek serveer ik er overigens wel altijd bij.

Daarnaast maak ik voor dit gerecht gebruik van ‘roti masala’ uit een potje’. Zelf heb ik mij tot heden nog niet verdiept in de precieze kruiden voor de pannenkoek en de rest van het gerecht zoals je hem misschien kent van de toko.

In ieder geval is voor dit gerecht gebruik gemaakt van ‘roti masala’ uit een potje, die ik wel in de buurt vind komen. En zo creëerde ik mijn ‘vegetarische roti bowl’. Het fijne van bowl is, dat kinderen zelf kunnen bepalen wat zij in hun kom doen. Die verantwoordelijkheid daar zijn ze natuurlijk dol op. Wel heb ik altijd wat basis ingrediënten die ze hoe dan ook in hun kom moeten hebben. In dit geval rijst en boontjes. Ik heb voor haricots verts gekozen i.p.v. kousenband (zoals het hoort) simpel weg omdat deze makkelijker te vinden zijn. Bij ons kan ik ze echt niet altijd verkrijgen en zeker in Corona tijd ga ik niet altijd uit de weg om naar de toko of markt te gaan om het te halen. Daarnaast vinden mijn kinderen haricots verts lekkerder, maar daar ben je vrij in.

Gisteren deelde ik al het recept voor de geroosterde kerrie kikkererwten, dus vergeet vooral niet die erbij te maken. Klik hier voor het recept. Uiteraard is voor de volwassenen een beetje sambal erbij ook altijd erg lekker! Enjoy.


 

Omdat ik op socials al weer kritiek kreeg voor het gebruiken van de titel Roti in dit gerecht. Zoals ik hierboven vermeld heb kun je de daarwerkelijke Roti pannenkoek er dus ook bij serveren. Ik zal het daarom als optie ook bij het recept zetten voor die ‘kritische mensen’! 

 


Maak je dit recept of heb je er vragen over? Laat vooral een reactie hieronder.

Steps

1
Done

Rijst

Breng een pan water aan de kook. | Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de rijst af en laat staan met de deksel op de pan.

2
Done

Schil de aardappel en snij in stukken. | Doe de aardappels in een pan met water en breng deze aan de kook. | Kook de aardappels 15 minuten. | Giet de aardappels af. |

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Voeg de aardappels toe samen met de Roti masala trafasie en 80-100 ml water. | Schep alles goed om en leg een deksel op de pan laat het 10 minuten staan. Let op dat de saus, schenk eventueel nog wat water erbij.

3
Done

Eieren

Doe eieren in een pan met water en breng het aan de kook. | Kook de eieren zacht (5 minuten) of Hard (8 minuten). | Laat de eieren schrikken en pel ze. | Halveer de eieren.

4
Done

haricots verts

Was de haricots verts en snij de uiteinden af. | Breng een pan water aan de kook en voeg de haricots verts toe. | Kook de haricots verts 5 minuten beetgaar.

5
Done

Serveer alles apart in kommen op tafel zodat iedereen zelf kan samen stellen of schep de borden vast op. Begin met de rijst, gevolgd door de aardappels, haricots verts, kikkererwten en ei.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Recept Geroosterde Kerrie-Kikkererwten - Kidshoekje.nl
previous
Geroosterde Kerrie Kikkererwten
Romige Vegan Gnocchi Soep met Blue Band Plantaardige Kookroom | Kidshoekje.nl
next
Romige Vegan Gnocchi Soep

Add Your Comment