500 gram roseval aardappelen | |
400 gram sperziebonen | |
3 eetlepels olijfolie | |
1 theelepel paprikapoeder | |
1 theelepel Italiaanse kruiden | |
1/2 theelepel knoflookpoeder | |
zout en peper | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Toen ik laatst met Logan naar Van Reeuwijk waren om fruit te plukken, zagen we voor het eerst dat het ook mogelijk was om wat groente te plukken. Dit keer konden we namelijk ook sperziebonen plukken. Ze hadden drie soorten sperziebonen: groene, gele en zwarte. Gezien we zelf ook nog een klein sperziebonen plantje in de tuin hadden, van de AH moestuinmaatjes, besloten we lekker ook wat verse bonen te plukken. Maar wat er mee te maken? De groene sperziebonen besloot ik te gebruiken voor geroosterde sperziebonen en aardappelen uit de oven. Een AVG recept zonder de V.
Het fijne aan dit gerecht is dat je alleen één kom en één bakplaat nodig hebt om het te maken. Daarbij kun je natuurlijk zelf bepalen wat voor vlees, vis of vegetarische optie je eraan toevoegt. De laatste keer hebben wij het met kabeljauw burgers uit de oven gegeten.
TIP voor kieskeurige eters
Heb je nou kinderen die al bij het zien van ingrediënten door elkaar hun neus optrekken? Doe dan de aardappels en de sperziebonen elk op een helft op de bakplaat. Maakt het tevens makkelijke voor jouw om apart op het bord te leggen om te eten.
Daarnaast mogen mijn kinderen bij gerechten als deze ook altijd wat appelmoes (recept) Vooral mijn dochter wil dan dingen wel eens eerder proberen als ze lekker mag dippen!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Halveer de aardappelen. | Was de sperziebonen. |
2
Done
|
In een kom meng de aardappelen met 1 1/2 eetlepel olijfolie, paprika poeder, Italiaanse kruiden, 1/4 theelepel zout en peper. Hussel alles goed door elkaar. | Verdeel de aardappels over de bakplaat en zet deze voor 15 minuten in de oven. |
3
Done
|
Doe de sperziebonen in dezelfde kom als de aardappelen. Meng 1 1/2 eetlepel olie, 1/4 theelepel zout en peper en knoflookpoeder door de sperziebonen. | Voeg de sperziebonen toe aan de aardappels en zet deze nog eens 15 minuten in de oven. | Als de aardappels gaar zijn haal ze uit de oven. |