Suikerkoeken |
|
230 gram boter (ongezout) | |
200 gram suiker | |
2 eieren | |
1 theelepel vanille extract | |
1/2 theelepel amandel extract | |
450 gram bloem | |
2 theelepels bakpoeder | |
1/4 theelepel zout | |
Frosting |
|
115 gram boter (ongezout) | |
1/4 theelepel zout | |
200 gram + extra poedersuiker | |
1/2 theelepel amandel extract | |
2 eetlepels melk | |
paar druppels roze of rode kleurstof |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
KoekjesIn een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix tot het luchtig is met de boter. | Voeg de eieren, vanille extact en amandel extract toe en mix alles goed door elkaar. | |
3
Done
|
In een kom meng de bloem met zout en bakpoeder door elkaar. | Voeg de bloem in drie delen toe aan de boter tot een goed gemengd deeg. | Deel het deeg op in 12 gelijken ballen. | Leg 6 ballen met een ruimte tussen elke bal op een bakplaat. | Neem een glad en druk de ballendeeg plat tot een dikte van ongeveer 1 - 1,5 cm. | Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven. | Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat of op een rek. |
4
Done
|
FrostingDoe in een grote kom de boter, poedersuiker, melk, amandel extract en mix alles goed door elkaar tot het glad is. | Proef de frosting of je hem nog zoeter wilt of niet, voeg dan eventueel nog wat poedersuiker toe. | Als de smaak goed is voeg de druppels kleurstof toe mix goed door elkaar. | |
5
Done
|
Grote Suikerkoeken met FrostingAls de koekjes iets afgekoeld zijn kun je de frosting op de koekjes doen. | Zet de koekjes in de koelkast voor minimaal 30 minuten. Bewaar de koekjes ook in de koelkast. |