Grote Suikerkoeken met Frosting

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Suikerkoeken
230 gram boter (ongezout)
200 gram suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel amandel extract
450 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
Frosting
115 gram boter (ongezout)
1/4 theelepel zout
200 gram + extra poedersuiker
1/2 theelepel amandel extract
2 eetlepels melk
paar druppels roze of rode kleurstof

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Grote Suikerkoeken met Frosting

De ene na de andere order-cookies webshops verschijnen er op dit moment. Foodhypes waar ruim 10 jaar geleden de cupcake zijn opmars maakte, zijn er de afgelopen jaren diverse andere hypes voorbij gekomen en nu zie je als paddenstoelen uit de grond de koekjes boxen voorbij komen. Gigantische dikke koekjes in uiteraard allemaal smaken. Koekjes bakken, vooral met de kinderen, is iets wat ik heel graag doe. Op Kidshoekje kun je dan ook heel veel koekjes recepten vinden, vooral voor diverse feestdagen. Geïnspireerd door de huidige cookie-hype besloot ik Grote Suikerkoeken met Frosting te maken. Dikke kruimige suikerkoekjes met een lekkere laag frosting, die uiteraard vervolgens ook nog door de kinderen kunnen worden gedecoreerd.
Suikerkoekjes maak ik eigenlijk alleen rond de feestdagen, omdat ze perfect zijn om te decoreren en uit te snijden in de leukste figuren. Maar deze dikke grote suikerkoeken zijn misschien wel mijn nieuwe favoriet. Ze zijn namelijk wel gewoon nog zacht met de suikerkoekjes smaak en de frosting die er op zit. Nou die maakt het gewoon helemaal af. Ik denk dat ik dus wel kan zeggen dat ik hier verder mee aan de slag ga voor de feestdagen in het najaar.

Mocht je nou op zoek zijn naar nog meer koekjes recepten? Klik hier!  Op Kidshoekje heb ik tal van verschillende koekjes recepten staan, dus er zit vast wel wat bij om deze zomer te bakken met de kinderen.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Koekjes

In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix tot het luchtig is met de boter. | Voeg de eieren, vanille extact en amandel extract toe en mix alles goed door elkaar. |

3
Done

In een kom meng de bloem met zout en bakpoeder door elkaar. | Voeg de bloem in drie delen toe aan de boter tot een goed gemengd deeg. | Deel het deeg op in 12 gelijken ballen. | Leg 6 ballen met een ruimte tussen elke bal op een bakplaat. | Neem een glad en druk de ballendeeg plat tot een dikte van ongeveer 1 - 1,5 cm. | Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven. | Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat of op een rek.

4
Done

Frosting

Doe in een grote kom de boter, poedersuiker, melk, amandel extract en mix alles goed door elkaar tot het glad is. | Proef de frosting of je hem nog zoeter wilt of niet, voeg dan eventueel nog wat poedersuiker toe. | Als de smaak goed is voeg de druppels kleurstof toe mix goed door elkaar. |

5
Done

Grote Suikerkoeken met Frosting

Als de koekjes iets afgekoeld zijn kun je de frosting op de koekjes doen. | Zet de koekjes in de koelkast voor minimaal 30 minuten. Bewaar de koekjes ook in de koelkast.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Bananen Pannenkoeken Bites - Kidshoekje.nl
previous
Bananen Pannenkoeken Bites
Recept Regenboog Cupcake - Kidshoekje.nl
next
Regenboog Cupcakes

Add Your Comment