Bananen Pannenkoeken Bites

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 groene banaan (of nog niet rijp)
120 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
250 ml melk (karnemelk of plantaardig)
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ei
boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ontbijt of Tussendoortje?

Directions

Bananen Pannenkoeken Bites

Het idee voor dit recept zag ik bij een van mijn favoriete Amerikaanse foodbloggers Weelicious voorbij komen: Bananen Pannenkoeken Bites. American Pancakes, die kleiner en dikker zijn dan Nederlandse, gevuld met een plakje banaan. Of misschien kan ik beter zeggen, een plakje banaan omhuld door pannenkoeken beslag. In elk geval de perfecte bite, snack of gewoon voor ontbijt.

Waar na deze zomer de Hollandse pannenkoek inmiddels mijn neus uit komt. Gezien het Logan zijn favoriete eten is. Kan je mij gewoon wakker maken voor een stack (stapel) American Pancakes. Tijdens mijn zwangerschap met Logan was het zelfs wel eens zo dat ik ze om 22:00 ’s avonds nog stond te bakken omdat ik er trek in had. Misschien komt daar zijn liefde voor pannenkoeken wel vandaan. Ik ben dus dol op de Amerikaanse pannenkoek en gek genoeg staat het recept niet op Kidshoekje. Althans alleen als Mickey Mouse Pancakes. Binnenkort als ik ze dus weer maar zal ik ze fotograferen voor op de blog, maar voor nu zijn deze bananen pannenkoeken bites ook heel lekker.

Babyvoeding?

Vanaf 9 maanden kun je best je baby al een Bananen pannenkoeken snack geven.  Als deze iets afgekoeld zijn kunnen ze het zelf lekker uit hun vuistje eten. Iets waar juist baby’s heel veel plezier van ontdekking aan beleven.

Steps

1
Done

Pannenkoeken beslag

In een kom meng de bloem, bakpoeder en het zout goed door elkaar. | Voeg het ei, de melk en de zonnebloemolie toe en mix alles goed door elkaar tot een gladbeslag zonder klontjes. |

2
Done

Banaan

Pel de bananen en snij de bananen in plakjes van 0,5 CM dik. Wil je wat langere plakken probeer dan wat meer diagonaal te snijden. |

3
Done

Verhit 1 klontje boter in een koekenpan. | Zet het vuur op medium-hoog. | Neem een plakje banaan en dip deze in het pannenkoeken beslag. Zorg dat het beslag helemaal rondom zit. Schud eventueel overtollig beslag af en leg de banaan in de pan. Bak de banaan ongeveer 2 minuten aan elke kant tot deze goudbruin is. | Doe dit met alle plakjes banaan. | Serveer met gewenste toppings zoals poedersuiker en siroop.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

basisrecept pizzadeeg - Kidshoekje.nl
previous
Basisrecept: Pizzadeeg
Grote Suikerkoeken met Frosting - Kidshoekje.nl
next
Grote Suikerkoeken met Frosting

Add Your Comment