230 gram ongezouten boter (kamer temperatuur) | |
200 gram (lichte) basterd suiker | |
200 gram suiker | |
2 eieren | |
1 theelepel vanille extract | |
400 gram bloem | |
1/2 theelepel bakpoeder | |
1/4 theelepel baking soda | |
1/4 theelepel zout | |
2 theelepels maïzena | |
100 gram pure chocolade (druppels) | |
decoreren |
|
20 rolo | |
40 snoepoogjes | |
decoratiestift: bruin of zwart |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Een van mijn favoriete koekjes zijn chocolate chip cookies. Mijn beroemde chocolate chip cookies zijn dun en chewy. Ik liep echter al een paar jaar met het idee voor deze Halloween ROLO Spinnenkoekjes en daarvoor had ik een dik chocolate chip koekjes voor nodig. Ik moest dus op zoek gaan naar een nieuw recept en probeerde daarom een aantal andere recepten voor chocolate chip cookies om zo één te vinden, die perfect is zoals ik ze wou. Na het uitproberen kwam ik op het perfecte recept en maakte daarmee deze leuke nieuwe Halloween koekjes.
De basis van dit recept zijn dus dikke chocolate chip cookies en daar boven op maak je aan de hand van een ROLO, wat snoep oogjes en een decoratiestift een griezelige spin. Een spin heeft nog nooit zo lekker griezelig gesmaakt!
Op zoek naar nog meer Halloween inspiratie? Klik hier Het is Halloween week op Kidshoekje.nl dus ook deze week volgen nog meer Halloween recepten.
Maak je dit recept en deel je het op Social Media? Vergeet dan niet de tag @kidshoekje en #kidshoekje te gebruiken. Dan zie ik namelijk ook de post voorbij komen. Iets wat ik echt heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 160 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. (Waarschijnlijk heb je wel 2-3 bakplaten nodig uiteindelijk). |
2
Done
|
In een kom mix de boter met de suikers. | Voeg de eieren en vanille toe en mix alles goed door. | |
3
Done
|
In een tweede kom mix de bloem, baking soda, bakpoeder, zout en maïzena door elkaar. | Voeg de bloem in drie delen toe aan de boter en mix tot een goed gemengd deeg. | |
4
Done
|
Hak de chocolade fijn (indien je geen chocolade druppels gebruikt). | Mix bijna alle chocolade door het deeg (hou een handje apart). | Rol ballen van het deeg de grote van een golfbal en leg deze op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, deze zullen in zakken. | Zet de bakplaat in de oven voor 10-12 minuten tot goudbruin wordt. |
5
Done
|
Haal de koekjes uit de oven en verdeel de achter gelaten chocolade over de koekjes. | Doe in het midden van elk koekje een ROLO. | Laat de koekjes compleet afkoelen. |
6
Done
|
Neem één koekje. Doe tegen de rolo aan twee druppels van de decoratie stift en druk de oogjes hier tegenaan. | Maak met de decoratie stift acht lijnen als spinnen poten. | Laat de koekjes nog 10 minuten staan om hard te worden. | Bewaar in luchtdichte bak. |