Honing Walnoten Cake

0 0
Honing Walnoten Cake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

170 gram ongezouten boter
150 gram suiker
130 gram (+ extra) bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel kaneelpoeder
3 eieren
60 ml melk
100 gram walnoten
Honing Siroop
230 ml honing
200 gram suiker
170 ml water

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Honing Walnoten Cake

Een goede vriendin van mij heeft samen met haar ouders een heerlijk Griekse traiteur Mitos in Amsterdam West. Waar je terecht kunt voor allerlei lekkere Griekse gerechten. Ik ben groot fan van zowel de salades, warme gerechten als de desserts die ze hebben. Een van die desserts is een Griekse honingcake en voor de Sunday Dinner met vrienden besloot ik last minuten een honing walnoten cake te maken.

Het recept is vrij simpel, een cakebeslag met walnoten. Als de cake klaar is een heerlijke honing siroop er overheen. Het water druipt al weer in me mond als ik er over schrijf.

Allergisch voor noten of geen fan van walnoten?
Je zou de walnoten eruit kunnen laten, dan is het natuurlijk alleen geen honing walnoten cake meer. Zelf ben ik ook geen walnoten fan, maar dan weer wel in deze heerlijke cake. Het geeft dat extra crunch bij een sompige cake.

 


 

*Recept stond voorheen op Recepthoekje.nl (datum 28-01-2015)

Steps

1
Done

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet met wat boter een bakschaal in (21x21 cm) en bestuif hem met wat bloem.

2
Done

Cake

In een grote kom mix de boter zacht. | Voeg 150 gram suiker toe en mix tot het een lichte zanderige substantie is. |
Voeg de eieren een voor een toe aan de boter terwijl je door het beslag roert. |

3
Done

In een tweede kom meng de bloem, bakpoeder, zout en kaneel. | Voeg om en om het bloemmengsel en de melk toe aan de boter tot het een goed gemengd beslag is.

4
Done

Hak de walnoten klein. | Voeg de walnoten toe aan het beslag en vouw deze met een spatel er doorheen. | Schenk het beslag in de ovenschaal. | Zet de ovenschaal in de oven en bak voor 35-40 minuten. | De cake is klaar als je een satè prikker in het midden van de cake prikt en deze er schoon uit komt.| Laat de cake compleet afkoelen. Maak ondertussen de honing siroop.

5
Done

Honing Siroop

In een sauspan meng de honing, 200 gram suiker en 160 ml water samen en breng het langzaam aan de kook. | Zodra de siroop begint te koken, zet het vuur lager en laat het 5 minuten pruttelen tot het een dikkere substantie is.

6
Done

Cake afmaken

Schenk met een soeplepel 1/3 van de honing siroop over de cake en laat de cake het opzuigen. | Schenk na vijf minuten weer wat honing siroop eroverheen en doe dit steeds tot de siroop op is. | Laat de cake nog even rusten zodat al het siroop goed is opgenomen voor je de cake serveert.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Tostada uit de Oven - Kidshoekje.nl
previous
Tostada uit de Oven
TexMex Kaassaus - Kidshoekje.nl
next
TexMex Kaassaus

Add Your Comment