Italiaanse Rijstschotel met gehakt

2 2

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

400 gram gehakt
1 ui
1 teen knoflook
400 gram tomatenblokjes (blik)
60 gram doperwten (diepvries)
1/2 courgette
1 paprika
1 tlp oregano (gedroogd)
1 tlp basilicum
snufje peper
150 gram rijst
500 ml water
1 bouillonblokje (groente of kip)
125 gram mozzarella
100 gram geraspte kaas
2 etlp olie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Eenpansgerecht

Cuisine:

    Directions

    Italiaanse Rijstschotel met gehakt

    Ik heb weer een toppertje voor jullie. Het is al weer enige tijd geleden dat ik dit maakten, maar geloof mij als het om snelle maaltijden gaat is dit zeker een recept voor jouw. Als je denkt aan koken, wil je liever niet denken aan de vaat die het oplevert. Ik hou van koken, doe het ook mega vaak. Maar geloof mij mijn keuken is een grote zooi als ik gekookt heb. Ik noem het maar passie. Ik kook met zoveel passie het is te zien aan de zooi die het is. Juist in een professionele keuken zou je hier dus niet weg mee komen. Dat gezegd probeer ik het wel allemaal geordend te houden. Zet alles klaar en koken maar.

    Waar ik naar toe wil gaan met dit verhaal is dat mijn zooitje soms tot frustratie van mijn man is. Ik kook, hij ruimt op is onze afspraak. De zooi die ik soms achter laat in de keuken, daar is hij niet zo blij mee.  Hij is dan des te meer blij als ik een eenpansgerecht maakt. Een pan betekend vaak weinig vaat en dat is dit gerecht precies. Vandaag op de blog een Italiaans eenpansgerecht. Binnen een half uur staat het op tafel en dus weinig vaat achteraf. Ik heb het over mijn Italiaanse Rijstschotel met gehakt. Een absoluut succes recept bij ons en perfect als je grote eters hebt. Mijn kids zijn er dol op en ik ook want wij hebben altijd leftovers voor de lunch de volgende dag. Probeer het zelf eens en ik weet zeker je maakt het nog een keer.


    TIP

    1. | Geen bouillon in huis? Schenk gewoon 500 ml water bij de rijst, verkruimel een bouillonblokje erbij en roer alles door elkaar.

    Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

    Steps

    1
    Done

    Pel en snipper de ui. | Pel en pers de knoflook. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij in blokjes. | Was de courgette en snij in blokjes. |

    2
    Done

    Verhit 2 etlp olijfolie in een diepe hapjes pan met deksel. | Rul het gehakt met de knoflook en ui tot deze gaar is. | Voeg alle overige ingrediënten behalve de mozzarella en geraspte kaas toe. | Roer alles door elkaar en breng langzaam aan de kook. Zet het vuur iets zachter en laat dit 17 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Roer regelmatig zodat er niets aan de bodem kookt. | Proef of de rijst gaar is, indien nodig kun je wat extra vocht toevoegen en het nog even laten staan 5 minuten. |

    3
    Done

    Scheur de mozzarella en roer deze door de rijstpan. | Verdeel de geraspte kaas over de rijstschotel en laat dit nog 3 minuten smelten met de deksel op de pan. | Eet smakelijk!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Snelle Vega Pastasaus | Babies Kitchen
    previous
    Snelle Vega Pastasaus
    Zoete Aardappel Puree | Babies Kitchen
    next
    Zoete Aardappel Puree [Babyvoeding]

    Add Your Comment