Italiaanse Tomatentaart

0 0
Italiaanse Tomatentaart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rol Quichedeeg
100 gram groen pesto
3-4 trostomaten
1 eetlepel Italiaanse kruiden
100 gram geraspte mozzarella
In Huis
olijfolie
Peper
zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Italiaanse Tomatentaart

    Op TikTok zag ik bij CourgettiConfetti een “Tarte à la Tomate” voorbij komen, oftewel een makkelijke hartige tomatentaart. Ik dacht meteen: die wil ik maken! Maar dan komen bij mij ook direct de vragen: gaan mijn kinderen dat wel eten? In haar taart zaten namelijk onder andere mosterd en ui, smaken die mijn kinderen niet heel lekker vinden. Het concept vond ik echter geweldig: ideaal voor een borrel, verjaardag, of als avondeten bij een salade of soepje dit najaar. Ik liet de mosterd en ui achterwege en maakte in plaats van een Franse versie een Italiaanse tomatentaart.

    Om de Franse tomatentaart om te toveren tot een Italiaanse variant, verving ik als eerste de mosterd door pesto. Mijn kinderen lusten pesto, en dat geldt voor veel andere kinderen ook; het is een hele toegankelijke smaak. De uien liet ik helemaal weg, maar ik voegde wel Italiaanse kruiden toe voor extra smaak. Tot slot verving ik de comté door geraspte mozzarella. Het eindresultaat was simpel én ontzettend lekker. Ik ga deze tomatentaart dit najaar zeker vaker maken en misschien bedenk ik nog een andere variatie.

    FAQ voor het recept van Italiaanse Tomatentaart

    Kan ik ook een andere kaas gebruiken in plaats van mozzarella?
    Voor de kaas is het vooral belangrijk om een kaas te kiezen die goed smelt. Bij pesto en tomaat vind ik mozzarella heel goed werken maar je zou ook een Parmezaanse kaas of zelfs jonge kaas kunnen gebruiken.

    Wat kan ik gebruiken als vervanging voor pesto?
    Als je geen pesto hebt of het niet lekker vindt, kun je het vervangen door tapenade of tomatenpuree gemengd met wat oregano.

    Kan ik de Italiaanse tomatentaart van tevoren maken?
    Je kunt de tomatentaart van tevoren bereiden en kort voor het serveren opwarmen in de oven. Dit houdt de taart lekker knapperig.

    Hoe kan ik de tomatentaart het beste bewaren?
    Je kunt de tomatentaart afgedekt bewaren in de koelkast voor maximaal 2 dagen. Verwarm hem opnieuw in de oven om de korst weer krokant te maken.

    Hoe maak ik het recept veganistisch?
    Vervang de kaas door een plantaardige kaas en gebruik een vegan pesto. Zorg ervoor dat je quichedeeg ook veganistisch is, sommige merken bevatten namelijk boter.

    Heb je nog andere vragen? Laat het vooral weten in een reactie hieronder.

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 200 graden. | Indien nodig snijd het quichdeeg rond, groter dan je quiche- of taartvorm. | Leg het quichedeeg op bakpapier. | Leg het quichedeeg met het bakpapier in de quiche/taartvorm. Prik wat gaatjes in de bodem van het deeg.

    2
    Done

    Smeer de bodem van de quiche in met pesto. Doe eventueel ook een beetje op de zijkanten. | Was de tomaten en snijd deze in dunne plakken. | Bedek de pesto met de plakjes tomaat. Het is niet erg als zich 2 laagjes tomaat vormen. | Bestrooi de Italiaanse kruiden met wat peper en zout over de tomaten. | Strooi de geraspte mozzarella over de tomaten. | Smeer de randjes in met wat olijfolie. |

    3
    Done

    Zet de quiche in de voor verwarmde oven voor 30-40 minuten tot de randen goudbruin en gaar zijn. | Serveer direct!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Pure Chocolade Zeezout Koekjes - Kidshoekje.nl
    previous
    Pure Chocolade Zeezout Koekjes
    Miso Aubergine Dip - Kidshoekje.nl
    next
    Miso Aubergine Dip

    One Comment Hide Comments

    Add Your Comment