150 gram boter (ongezout) | |
150 gram poedersuiker | |
snufje (1/4 tlp) zout | |
1 tlp vanille extract | |
1 ei | |
150 gram bloem | |
In huis |
|
bakplaat | |
bakpapier | |
spuitzak met gladde spuitmond |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Uit de Koekjesbijbel
Logan en ik overigens ook houden van koekjes bakken. Mijn favoriete zijn mijn Famouse Chocolate Chip cookies. Ik maakte ze zelfs voor alle gasten van onze bruiloft 6 jaar geleden. Logan vind het leukst als hij koekjes kan decoreren, uitsteken of in elk geval meer kan doen dan alleen maar deeg mengen. Koekjes bakken met je kinderen is onwijs leuk om te doen. Logan is nu met zijn 4 jaar op een leeftijd dat ik hem ook laat wegen, met natuurlijk een oplettend oog. Logan wou graag koekjes bakken en dus zei ik ‘kies maar een uit een van de kookboeken’. Toen bleek dat ik helemaal geen koekjes kookboek had. Even bestellen dus, vooral gezien koekjes bakken favoriet bij ons is. Ik bestelde “De Koekjesbijbel” van Rutger van den broek. Een boek vol met koekjes en ik kon niet wachten om er uit te bakken.
Logan mocht kiezen en ik had kunnen weten dat hij iets super ingewikkelds of iets zou kiezen waar we niet de ingrediëneten van in huis hadden. Daarom besloot ik als eerste recept te gaan voor een makkelijke maar oh zo klassiek roomboter lekker: Kattentongen. Heerlijke dunne koekjes die mij doen denken aan vroeger.
Vroeger had je bij de HEMA food afdeling namelijk ook dat je naast taartjes, koekjes kon uit kiezen. Plaats van snoep scheppen, koekjes scheppen. Als de koekjes in de aanbieding waren, dan mochten wij ze met mijn moeder kopen. Heerlijke HEMA roomboter koekjes zoals kattentongen. Nostalgie! Nou mijn kinderen keurde het goed want ze vinden ze heerlijk. Helemaal niet erg hoor mama dat je andere koekjes bakte, maar volgende keer die van mij ;).
Ik zette streepjes van 8 cm met potlood op het bakpapier. Zo wist ik goed dat ze even groot waren en de afstand ook voldoende zou zijn. Je kunt één staafje spuiten voor dunne kattentongen of 2 staafjes tegen elkaar voor degene die je op mijn afbeeldingen ziet.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Leg je spuitzak vast klaar met gladde spuitmond. |
2
Done
|
Mix of roer de boter zacht in een kom. | Voeg de poedersuiker, vanille en zout toe. Mix alles glad. | Roer het ei er doorheen. | Voeg de bloem toe en mix tot een glad beslag. | |
3
Done
|
Doe het deeg in de spuitzak. | Spuit het deeg in twee dunnen staafjes aan elkaar van 8 cm op de bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit, deze zullen in zakken. Anders heb je een groot koekje. (zie ook tip). |
4
Done
|
Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes voor 8-12 minuten tot de randen goud bruin zijn. | Het midden moet wel nog wat lichter blijven. | Haal de koekjes uit de oven en laat ze compleet afkoelen. | Als de koekjes toch aan elkaar wat zijn geplakt. Haal voorzichtig een mesje tussen de koekjes en laat vervolgens afkoelen. |