1 Bloemkool | |
2 Prei | |
2 Sjalotten | |
2 tenen knoflook | |
10 gram boter | |
1 eetlepel olijfolie | |
2 theelepels kerriepoeder | |
1 theelepel paprikapoeder | |
2 bouillonblokje (groente) | |
1 - 11/2 liter water | |
zout en peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vandaag de laatste soep van de soep-maand februari en deze is eigenlijk ontstaan door te kijken: wat heb ik nog in mijn koelkast liggen. Voor een bloemkoolrecept, die ik volgende week deel, had ik namelijk maar een halve bloemkool nodig. Normaal gesproken hak ik dan de andere helft fijn en vries ik deze in als waren ‘bloemkool rijst’ of voor in smoothies (must om eens te proberen, niemand die iets merkt). Nu had ik daarmee gewacht en was de bloemkool al wat gaan hangen, maar nog prima om te werken in een soepje. Nou klinkt bloemkoolsoep niet persé heel aantrekkelijk voor MIJ. Maar ik wou er toch soep van maken. Al snel kwam ik op kerrie en dat bracht mij weer naar prei. Zowel bloemkool als prei werkt namelijk supergoed met kerriepoeder. Dus waarom niet combineren in een soep? Kerrie Bloemkoolsoep met Prei!
De soep is een licht kruidige kerrie soep, waarvan ik overtuigd was: dit gaat Logan niet lekker vinden. Logan lust namelijk veel en proeft (bijna) alles. Maar hele uitgesproken kruidige smaken en pittig al helemaal, daar houdt hij gewoon niet van. Na schooltijd wil de kleine man altijd het liefst een warme maaltijd (gek kind) en nu had ik dus nog wat soep liggen. Dat wou hij wel. Ik maakte een halve kom en tot mijn verbazing vond hij het lekker! Hij hoefde niet meer dan die halve kom, maar hij heeft het helemaal gegeten en vond het lekker zei hij. Zo zie je maar weer, altijd proeven al is het maar een muizenhapje. Smaken veranderen!
1
Done
|
Pel en snipper de sjalotten. | Was de prei en snij in ringen. | Was de bloemkool en snij de roosjes klein. | Pel en snipper de knoflook. |
2
Done
|
Neem een grote soeppan. | Smelt de boter en olie in de pan. | Fruit de ui in de boter tot deze glazig ziet. | Voeg de prei en knoflook toe en bak 3 minuten mee. | Voeg de bloemkool toe en bak nog eens 4 minuten mee. | |
3
Done
|
Roer de kerriepoeder en paprikapoeder door de groente. | Verkruimel het bouillonblokje toe en 1/4 theelepel zout en peper. | Schenk het water erbij tot de groente goed onder staan. | Roer alles goed door en breng de soep aan de kook. | Zet het vuur op medium en laat het 15 minuten pruttelen. | |
4
Done
|
Haal de pan van het fornuis en pureer de soep met een handmixer of in een blender. | Breng de soep eventueel op smaak met nog wat zout en peper. |