Kerstboom Worstjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rol (270 gram) Bladerdeeg
1 blik mini knackworsten
1 ei
bakpapier
50 gram geraspte kaas (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Borrelhapje voor Kerst

Directions

Kerstboom Worstjes

Maak jouw mini-worstenbroodjes voor het kerstfeest op school nóg feestelijker met deze kerstboom worstjes! En het beste? Je hebt maar twee ingrediënten nodig.

Als ik terugdenk aan de kerstdiners op de basisschool, waren mini-worstenbroodjes altijd een hit. Knackworstjes met bladerdeeg: simpel te maken en geliefd bij iedereen, vooral bij kinderen. Maar waarom niet een leuke twist geven aan deze klassieker? Het hoeft niet moeilijk te zijn!

Voor deze kerstboom worstjes snijd je het bladerdeeg in driehoekjes die je om de knackworstjes vouwt, zodat het een kerstboomvorm krijgt. De worstjes steken een beetje uit en voilà, je hebt een kerstboom worstje! Het ziet er feestelijk uit en smaakt net zo lekker. Wedden dat iedereen zegt: ‘Wat een leuk idee!’ 

Extra tips:

  • Wil je iets extra’s? Strooi wat geraspte kaas over het bladerdeeg voordat je het bakt. Dit geeft een heerlijke hartige touch.
  • Geen fan van kaas? Geen probleem, maak gewoon een mix met en zonder kaas. Mijn kinderen vinden beide varianten lekker, maar ik weet dat sommige kinderen nogal kieskeurig kunnen zijn. 😉

Binnen 20 minuten heb je een lekker borrelhapje dat je kinderen mee kunnen nemen naar het kerstdiner op school. Of serveer het gewoon tijdens een gezellige borrel thuis. Het is snel, makkelijk en gegarandeerd een succes!

 

Op zoek naar meer kerstrecepten? Klik hier

 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe snijd ik het bladerdeeg in de vorm van een kerstboom?
Snijd het bladerdeeg diagonaal in driehoeken. Wikkel deze vervolgens om de knackworstjes, die iets uitsteekt als de stam van de boom. Voila je hebt een kerstboom.

Kan ik dit recept van tevoren maken?
Ja, je kunt de kerstboom worstjes van tevoren maken en later even opwarmen in de oven. Koud zijn ze ook lekker dus ideaal ook voor het kerstdiner op school.

Hoe lang moet ik de kerstboom worstjes bakken?
Bak de worstjes 8 -12 minuten op 180graden, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Kan ik ook andere worstjes gebruiken?
Zelf gebruik ik party knakworstjes, wil je echter vegetarisch dan kun je ook een plantaardige variant gebruiken.

Kunnen kinderen helpen met dit recept?
Absoluut! Laat kinderen het bladerdeeg snijden en de worstjes inpakken. Ze zullen het superleuk vinden.

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Giet de worsten uit het blik af in een vergiet en droog ze iets met keukenpapier.

2
Done

Rol het bladerdeeg uit. |Snij met een mes (of uitsteek vorm) 64 kerstbomen uit het bladerdeeg. | Let 32 bladerdeegkerstbomen op de bakplaat. | Leg op elke bladerdeegkerstboom een worstje. De worstjes moeten half op het bladerdeeg en half er vanaf. | Bedek elk worstje met een ander stuk bladerdeeg kerstboom en druk het bladerdeeg aan elkaar. Gebruik je handen of eventueel een vork. |

3
Done

In een kom kluts het ei los. | Bestrijk elke kerstboom met wat ei. | Wil je wat kaas toevoegen, dan is dit het moment. | Zet de kerstbomen worstjes in de oven voor 8-10 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is. | Haal de kerstbomen uit de oven. Serveer direct of serveer ze koud!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vegetarische Kerstballen Stokjes [kidshoekje.nl]
previous
Vegetarische Kerstballen Stokjes
Kerstmis Risotto met Tomaat en Spinazie | Kidshoekje.nl
next
Kerstmis Risotto met Tomaat en Spinazie

Add Your Comment