
1 rol (270 gram) Bladerdeeg | |
1 blik mini knackworsten | |
1 ei | |
bakpapier | |
50 gram geraspte kaas (optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Borrelhapje voor Kerst
Maak jouw mini-worstenbroodjes voor het kerstfeest op school nóg feestelijker met deze kerstboom worstjes! En het beste? Je hebt maar twee ingrediënten nodig.
Als ik terugdenk aan de kerstdiners op de basisschool, waren mini-worstenbroodjes altijd een hit. Knackworstjes met bladerdeeg: simpel te maken en geliefd bij iedereen, vooral bij kinderen. Maar waarom niet een leuke twist geven aan deze klassieker? Het hoeft niet moeilijk te zijn!
Voor deze kerstboom worstjes snijd je het bladerdeeg in driehoekjes die je om de knackworstjes vouwt, zodat het een kerstboomvorm krijgt. De worstjes steken een beetje uit en voilà, je hebt een kerstboom worstje! Het ziet er feestelijk uit en smaakt net zo lekker. Wedden dat iedereen zegt: ‘Wat een leuk idee!’
Extra tips:
Binnen 20 minuten heb je een lekker borrelhapje dat je kinderen mee kunnen nemen naar het kerstdiner op school. Of serveer het gewoon tijdens een gezellige borrel thuis. Het is snel, makkelijk en gegarandeerd een succes!
Op zoek naar meer kerstrecepten? Klik hier
Hoe snijd ik het bladerdeeg in de vorm van een kerstboom?
Snijd het bladerdeeg diagonaal in driehoeken. Wikkel deze vervolgens om de knackworstjes, die iets uitsteekt als de stam van de boom. Voila je hebt een kerstboom.
Kan ik dit recept van tevoren maken?
Ja, je kunt de kerstboom worstjes van tevoren maken en later even opwarmen in de oven. Koud zijn ze ook lekker dus ideaal ook voor het kerstdiner op school.
Hoe lang moet ik de kerstboom worstjes bakken?
Bak de worstjes 8 -12 minuten op 180graden, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Kan ik ook andere worstjes gebruiken?
Zelf gebruik ik party knakworstjes, wil je echter vegetarisch dan kun je ook een plantaardige variant gebruiken.
Kunnen kinderen helpen met dit recept?
Absoluut! Laat kinderen het bladerdeeg snijden en de worstjes inpakken. Ze zullen het superleuk vinden.
1
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Giet de worsten uit het blik af in een vergiet en droog ze iets met keukenpapier. |
2
Done
|
Rol het bladerdeeg uit. |Snij met een mes (of uitsteek vorm) 64 kerstbomen uit het bladerdeeg. | Let 32 bladerdeegkerstbomen op de bakplaat. | Leg op elke bladerdeegkerstboom een worstje. De worstjes moeten half op het bladerdeeg en half er vanaf. | Bedek elk worstje met een ander stuk bladerdeeg kerstboom en druk het bladerdeeg aan elkaar. Gebruik je handen of eventueel een vork. | |
3
Done
|
In een kom kluts het ei los. | Bestrijk elke kerstboom met wat ei. | Wil je wat kaas toevoegen, dan is dit het moment. | Zet de kerstbomen worstjes in de oven voor 8-10 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is. | Haal de kerstbomen uit de oven. Serveer direct of serveer ze koud! |