Kerstkrans Koekjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram + extra bloem
150 gram boter (ongezout)
125 gram suiker
4 etlp melk (plantaardig)
rode + groene decoratiestiften
grote en kleine ronde uitstekers
bakpapier
vershoudfolie
deegroller

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kerskoekjes in de kerstboom

Directions

Kerstkrans Koekjes

Sinds ik klein ben is het maken van koekjes rondom kerst al een traditie geweest en het is er een die ik graag voortzet met mijn kinderen. Naast de klassieke kerstkoekjes en gingerbread men, probeer ik elk jaar ook weer andere kerstkoekjes te maken en daarom besloot ik dit jaar ’12 Dagen van KerstKoekjes’ te doen. Met als start Kerstkrans koekjes voor in de kerstboom!

De 12 dagen van kerstkoekjes is een ‘countdown’ naar kerstavond met elke dag op mijn social media kanalen een kerstkoekje in de spotlicht. Koekjes die ik al op de blog heb staan en nieuwe koekjes zoals deze kerstkrans koekjes.

Het idee voor de kerstkrans vorm kwam omdat ik na dacht over wat er in de winkel qua koekjes voor kerst te koop is en bij uitstek is dat natuurlijk de kerstkrans. Waarom daarop niet een leuke variant zelf maken, die je ook nog eens samen met de kinderen kunt decoreren. De koekjes kunnen vervolgens in de boom, in de trommel of gewoon 1 of 2 direct in de mond!

 

Kan je niet wachten voor het aftellen van de 12 dagen kerstkoekjes en ben je nu al op zoek naar andere kerstkoekjes recepten? Klik hier


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden

 

Steps

1
Done

Voorbereiding

In een kom geschikt voor een mixer of keukenmachine maak de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix deze er goed doorheen. | Voeg de melk en de bloem toe en mix alles tot een samenhangend deeg. | Is het deeg te nat? Voeg wat bloem toe. Is het deeg te droog? Voeg wat melk toe. | Kneed het deeg nog kort met de hand en rol het in de vershoudfolie tot een worst van 5 cm. Leg het deeg in de koelkast voor 30 minuten minimaal. | Wil het later gebruiken? Je kunt het deeg ook invriezen.

2
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

3
Done

Doe wat bloem op een schoon aanrecht en de deegroller. | Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm. | Dip de grote en kleine cirkels in het bloem. | Maak eerst de grote cirkels en leg deze op de bakplaat. Steek vervolgens de kleine cirkel uit het midden en haal deze er voorzichtig uit. | Als je geen grote rondjes meer uit het deeg kan halen, kneed dan weer al het deeg bij elkaar en rol het nogmaals uit.

4
Done

Zet de bakplaat met de koekjes in de oven voor 10 minuten. | Hou de oven goed in de gaten zodat ze niet verbranden. | Laat de koekjes compleet afkoelen voor je ze decoreert.

5
Done

Decoreren

Krans 1: Maak groene streepjes op de rondjes met af en toe een aftakking. | Maak met de rode decoratiestift stipjes erop.

Krans 2: Maak kleine aaneen lopende cirkels op de krans met de groene decoratie stift. | Met de rode stift maak je kleine rondjes om willekeurige plekken.

Hang de koekjes in de boom zo of met een lint erdoorheen. Of bewaar ze gewoon in een koektrommel!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Kerstmis Risotto met Tomaat en Spinazie | Kidshoekje.nl
previous
Kerstmis Risotto met Tomaat en Spinazie
Snickerdoodle Koekjes [kidshoekje.nl]
next
Snickerdoodle Koekjes

Add Your Comment