Kikkererwten met Broccoli en Courgette [Babyvoeding]

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram kikkererwten
100 gram courgette
100 gram broccoli
snufje komijn (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

9+ maanden

Directions

Kikkererwten met Broccoli en Courgette

Vanaf 9 maanden kun je ook peulvruchten aan je baby geven. Denk aan bonen, linzen en kikkererwten. Iets waar maar weinig mensen aan denken als het om babyvoeding gaat. Peulvruchten zijn ontzettend gezond. Het wordt niet voor niets vaak gebruikt als vleesvervanger. Vanaf 9 maanden is het dus ook goed om eens peulvruchten toe te voegen. Maak bijvoorbeeld kikkererwten met broccoli en courgette.

Ik gebruik gewoon kikkererwten uit blik. Wel raad ik aan deze goed af te spoelen met koud water tot het stopt met schuimen. Mocht je kikkererwten over hebben dan kun je ook altijd babyproof hummus maken. Er lekker voor op een volkoren boterham voor de kleintjes.

Kook jij wel eens met peulvruchten? En wat maak je dan?


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Spoel de kikkererwten af. | Was en snij de courgette in blokjes. | Was de broccoli en snij de broccoli roosjes iets kleiner.

2
Done

Kook of stoom de kikkerertwen, courgette en broccoli met optioneel een snufje komijn. Voor 15 minuten. | Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af. | Pureer de groenten iets. Vanaf 9 maanden mag het wel wat meer grof gepureerd worden. Let wel op met de grote van de kikkererwten als je het aan je baby geeft.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Snelle Wokmaaltijd met Kip Schnitzel | Babies Kitchen
previous
Snelle Wokmaaltijd met Kip Schnitzel
kofte met curry en rijst | Babies Kitchen
next
Kofte met curry en rijst

Add Your Comment