• Home
  • Lunch
  • Kimchi Pannenkoeken uit De Vega Atlas

Kimchi Pannenkoeken uit De Vega Atlas
Recept uit De Vega Atlas

0 0
Kimchi Pannenkoeken uit De Vega Atlas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

350 gram bloem
1 theelepel suiker
300 ml water (koud)
400 gram kimchi (vegan)
3 bosuien
zonnebloemolie
sesamzaadjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Kimchi Pannenkoeken

    Het is vandaag Nationale Pannenkoekendag en ook al hebben wij gisteren al spinaziepannenkoeken gegeten, vandaag heb ik wel een heel lekker en pittig pannenkoekenrecept voor jullie: Kimchi Pannenkoeken.

    Vorige week ontving ik het vegetarische en veganistische kookboek ‘De Vega Atlas‘, en dit boek staat echt vol met lekkere en inspirerende recepten, waaronder een recept voor kimchi pannenkoeken. Nu staat er bij het recept direct: ‘Deze Vegan Kimchi is het moeilijkste recept van allemaal’. Maar hoe lekker ik kimchi ook vind, dat ga ik niet zelf maken! Gelukkig hebben wij in ons winkelcentrum een grote Amazing Orieëntal supermarkt die uiteraard kimchi verkoopt, en ook vegan kimchi. Waarom zelf maken als je het ook kunt kopen? Wil je wel vegan kimchi zelf eens maken, dan verwijs ik je naar het kookboek ‘De Vega Atlas’. Voor dit recept gebruik ik echter kant-en-klare vegan kimchi (of gewone kimchi die je hebt), en dat maakt dit recept heel makkelijk om te maken, heel smaakvol en ook heel vullend!

    Het recept is heel simpel en je hebt het zo gemaakt. Zelf maakte ik het voor de lunch en besloot zelfs het originele recept in vieren te splitsen, omdat ik maar twee kleine pannenkoeken wou maken. Voor één persoon zijn twee kleine pannenkoeken prima. Hieronder staat het recept uit ‘De Vega Atlas’ van Isabel Boerdam, wat voor 4 personen is en waarmee je ofwel 8 kleine pannenkoeken of 4 grote kunt maken. Persoonlijk vind ik de kleine lekkerder en makkelijker om te maken, maar dat moet je verder helemaal zelf weten.

     


    FAQ

    • Is Kimchi pittig?
      Veel mensen associëren kimchi met pittigheid. Als je niet van pittig eten houdt, kun je dit recept nog steeds proberen. De pittigheid van de kimchi kan variëren, afhankelijk van het merk en de bereidingswijze, maar het toevoegen ervan aan de pannenkoeken kan juist voor een heerlijke smaak zorgen zonder overweldigend pittig te zijn.
    • Is dit recept geschikt voor kinderen?
      Ja, dit recept kan zeker geschikt zijn voor kinderen, vooral als ze van avontuurlijke smaken houden. Kimchi is een hele specifieke smaak en zoals hierboven al vermeld kan de pittigheid variëren per merk.  Als je denkt dat de pannenkoeken te pittig zijn voor hen, kun je de hoeveelheid kimchi verminderen.
    • Kan ik dit recept aanpassen voor baby’s of jonge kinderen?
      Ik zou dit gerecht persoonlijk niet adviseren om aan je baby te geven. Vanaf 12 – 18 maanden zou je, je kindje het wel kunnen laten proeven.
    • Hoe lang kan ik de kimchi bewaren?
      Als je kant-en-klare kimchi gebruikt, staat de houdbaarheidsdatum meestal op de verpakking vermeld. Als je zelfgemaakte kimchi hebt of overschot hebt van een zelfgemaakte batch, kan deze enkele weken tot zelfs maanden in de koelkast bewaard worden. Zorg ervoor dat de kimchi goed is afgedekt en bewaar het in een luchtdichte container om de versheid te behouden.
    • Zijn kimchi pannenkoeken voedzaam?
      Kimchi is van nature rijk aan probiotica en andere voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Zo schijnt Kimchi ook heel goed te zijn om te eten tijdens je zwangerschap omdat het bomvol probiotica bacteriën zit en ook nog eens goede bacteriën in die in een probioticum niet te verkrijgen zijn.
      Wanneer het wordt toegevoegd aan een pannenkoekbeslag, voegt het niet alleen smaak toe, maar ook voedingswaarde. Natuurlijk is het belangrijk om te onthouden dat pannenkoeken vaak als een lekker gerecht worden beschouwd en niet per se als een gezonde maaltijd.

     


    Deze post bevat ontvangen producten en affiliate links. 

    Steps

    1
    Done

    Was de bosuien. Snijd de uiteinden er af en de rest in dunne ringen. |

    2
    Done

    In een kom meng de bloem en de suiker. | Schenk het water er bij en roer alles met een garde goed door tot een glad beslag. | Roer de kimchi en de helft van de bosuien door het beslag.

    3
    Done

    Verwarm een scheut zonnebloemolie in een koekenpan. | Voor een grote pannenkoeken, schenk 1/4 van het beslag in de pan. / Voor kleine pannenkoeken schep 1/8 van het beslag in de pan. | Bak de pannenkoeken 4-5 minuten totdat deze goudbruin kleurt en makkelijk los laat. | Draai de pannenkoek om en bak nog eens 5 minuten in de pan. | Leg de pannenkoek op het bord. Herhaal met de rest van het beslag.

    4
    Done

    en garneer met bosuien en sesamzaadjes. | Serveer er eventueel wat sojasaus bij.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Hoisin Bloemkool met Kokos Noedels - Kidshoekje.nl
    previous
    Hoisin Bloemkool met Kokos Noedels
    Snicker Brownies - Kidshoekje.nl
    next
    Snicker Brownies

    Add Your Comment