Directions
Kip Tandori met Naan
Al weten had ik zin in kip tandori met rijst en bonen, maar het kwam er gewoon niet van. Ik ben namelijk dol op tandori kruiden. Het is misschien wel een van mijn favoriete uit de Indische keuken. Gister had ik geen zin om uitgebreid in de keuken te staan, maar ook geen zin om eten te bestellen. Ik ging daarom voor een onwijs makkelijke diner sandwich: Kip Tandori met Naan. Perfect om mijn verlangen in de maaltijd te vervullen en ook nog eens supersnel op tafel.
De tandori kruiden kun je makkelijk zelf maken, maar bevat uit wel heel veel ingrediënten. Gelukkig kun je het ook kant-en-klaar kopen. In de supermarkt of toko heb je vaak tandori curry pasta of kruiden. Persoonlijk vind ik de kruiden lekkerder en deze gebruik ik dan ook voor dit recept.
Het gerecht is een lekkere sandwich met kip, naan en een salade. Een simpele maaltijd dus, die je in 20 minuten op tafel hebt. Serveer het met raita saus of yoghurt en je avondeten is klaar!
*Recept was voorheen te vinden op Recepthoekje.nl (26-05-2014)
Steps
1
Done
|
Kip MarinerenSnij de kip in blokjes. | Meng de kip met 1 etlp olijfolie en de tandori kruiden en laat het minimaal 10 minuten marineren in de koelkast. | |
2
Done
|
Kip TandoriVerhit 1 etlp olijfolie in een koekenpan | Bak de tandori kip in de pan tot deze gaar is zo'n 8-10 minuten. |
3
Done
|
OverigeBereid de Naan volgens de verpakking. | Snipper de sjalotten. | Halveer de tomaten. | Snij de komkommer in plakjes. | Snij de ijsbergsla in reepjes |
4
Done
|
Serveer alle ingrediënten (kip, naan, groente en eventueel saus) apart op tafel, zodat iedereen hun eigen sandwich kan maken. |