Bloemkool |
|
1 Bloemkool | |
2 Eieren | |
100 gram Panko (Japanse Broodkruim) | |
1 theelepel paprika poeder | |
1 theelepel garam masala | |
Curry |
|
1 eetlepel olie | |
1 eetlepel boter | |
3 tenen knoflook | |
3 cm gember | |
2 eetlepel tomatenpuree | |
1/2 theelepel kurkuma | |
2 1/2 theelepel garam masala | |
1/2 theelepel zout | |
1 theelepel paprika poeder | |
1/4 theelepel kaneel | |
250 ml tomaten pasata | |
1 bouillonblokje (groente) | |
500 ml water (kokend) | |
250 ml kookroom (plantaardig) | |
200 gram kikkererwten (blik) | |
Erbij |
|
100 ml yoghurt | |
300 gram Rijst | |
4 Naan |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Op zoek naar een vegetarische variant van jouw favoriete Indische gerecht? Probeer eens deze vegetarische butter ‘chicken’ met bloemkool.
Wij eten nu al ruim een jaar vegetarisch of beter gezegd semi-vegetarisch thuis. Wij eten namelijk wel gewoon nog vis (pescotariër) en ook zijn de kinderen uitgezonderd, die eten wel nog eens vlees. Maar voor avondeten thuis hebben wij eigenlijk nooit vlees. Mis je het dan niet? Niet persé. Wel zijn er wat gerechten die ik mis en daar ga ik dan voor op zoek naar een lekker vegetarisch alternatief. Natuurlijk is het nooit het zelfde, maar als het die verlangen naar dat gerecht vervuld is het prima.
Een zo’n comfort food recept is het Indische gerecht Butter Chicken. Vroeger maakte wij het heel vaak (recept van recepthoekje.nl) en nu had ik er op eens weer zin in. Maak je het toch met vegetarische kip? Helaas ben ik niet zo dol op vegetarische kipstukjes. Althans ik heb er nog niet een gevonden waarvan ik dacht JA! Op zoek dus naar een ander alternatief en ik kwam zo op bloemkool.
Bloemkool is een perfect alternatief voor kip en ik heb al meerdere keren het als alternatief ook gebruikt. Het werkte ook perfect met de butter chicken saus. Deze gaan we dus zeker vaker maken, in plaats van jaren wachten!
Volg Kidshoekje op Instagram (@kidshoekje) en ben direct op de hoogte van nieuwe recepten, post’s en winactie! Maak je dit recept en deel je het? Vergeet vooral niet @kidshoekje te taggen!
Bekijk ook eens:
1
Done
|
BloemkoolVerwarm de oven op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. | Kluts in een kom de twee eieren. | Meng in een andere kom de panko, 1 theelepel paprika poeder en 1 theelepel garam masala. | |
2
Done
|
Dip de bloemkool roosjes eerst in de eieren (goed uitlekken). | Dip de bloemkool vervolgens in de panko mix. Bedek helemaal en leg op de bakplaat. | Zet de bloemkool in de oven voor 20 minuten. | |
3
Done
|
Voorbereiding + ErbijPel en snipper de knoflook. | Pel en rasp de gember. | Kook 500 ml water. | Pel en snipper de ui. | Giet de kikkererwten in een zeef en spoel af met koud water tot het stopt met schuimen. Bereid de rijst en naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
4
Done
|
SausSmelt de boter en de olie in een grote koekenpan of wok. | Fruit de ui tot deze glazig wordt (5 min). | Voeg de knoflook, gember en tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar voor 2 minuten. |
5
Done
|
Voeg de kurkuma, 2 1/2 theelepel garam masala, zout, paprika poeder, kaneel toe en roer alles goed door elkaar. | Schenk de tomaten passata, 500 ml kokend water erbij en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer alles goed door en breng aan de kook. |
6
Done
|
Voeg de kookroom, kikkererwten en bloemkool toe en laat dit 15 minuten op medium vuur pruttelen. | Roer regelmatig in de pan. | Serveer met wat yoghurt, rijst, naan en eventueel nog een frisse salade. |