Vulling |
|
300 gram (2-3 stengels) rabarber | |
150 gram ananas (uit blik) | |
150 gram suiker | |
60 gram bloem | |
Topping |
|
150 gram lichte basterdsuiker | |
100 gram havermout | |
200 gram bloem | |
70 gram kokosrasp | |
225 gram boter |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Mijn oom en tante wonen in Frankrijk op een boerderij en rond deze tijd van het jaar betekend dat, dat als ze een bezoek aan me ouders brengen. Ik heerlijke groente, fruit en eieren krijg. De afgelopen keer kwam mijn moeder aanzetten met wat mega stengels rabarber. Ze weet namelijk dat deze meer dan welkom bij mij zijn. Naast mijn rabarber siroop, besloot ik dit keer eens een ander recept te maken. Ik wou gaan voor een cobbler. In eerste instantie dacht ik aan de klassieker rabarber aardbei, maar toen zag ik het idee voor een kokos cobbler topping voorbij komen bij Pinterest en besloot daarom een Kokos Rabarber Cobbler te maken met Rabarber en Ananas. De vraag was alleen zou de combo rabarber met ananas en kokos werken?
Dat kokos en ananas werkt, dat is duidelijk. Maar rabarber? Rabarber heeft een vrij zure smaak en ook ananas kan zoet en of zuur zijn. Het was dus proberen en ontdekken. Het resultaat was en is heerlijk! Deze wordt bewaard voor een jaarlijks rabarber recept!
Op zoek naar meer rabarberrecepten? klik hier
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een ovenschaal of vierkante taartvorm in met bakspray of boter. |
2
Done
|
Was de rabarber en snij in stukken. | Laat de ananas uit blik goed uit lekken. | In een kom meng de rabarber met de ananas, 150 gram suiker en 60 gram bloem. Roer alles goed door elkaar. | Schenk het mengsel in de bakvorm. |
3
Done
|
In een kom mengde lichte basterd suiker, havermout, 200 gram bloem, kokos door elkaar. | Snij de boter in blokjes en kneed deze door het havermout mengsel tot het een grote kruimige substantie wordt. | Verdeel de kruimels over de fruit in de bakvorm. | Zet de bakvorm in de oven voor 40-45 minuten. | Let op dat de bovenkant niet te bruin wordt. Eventueel kun je er wat folie overheen leggen. | Haal de dumpcake uit de oven en laat het 10 minuten koelen voor je het serveert. |