115 gram boter (ongezout) | |
120 gram suiker | |
2 eieren | |
1 theelepel vanille extract | |
250 ml melk | |
270 gram bloem | |
1 1/2 theelepel bakpoeder | |
1/4 theelepel zout | |
Lemon Curd | |
Meringue Topping |
|
4 ei-witten | |
200 gram suiker (fijn) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Op 13 januari werd ik 35 jaar. Waar ik het vorig jaar gewoon kon vieren, zag het er dit jaar heel anders uit, zoals vele voor mij ook al hebben gehad. Er zijn geen winkels open, alleen de supermarkten. Wat leiden tot de meest prachtige supermarkt cadeau’s van mijn kinderen: snoep sushi en een meisje tekenboek. Tevens betekende het gebak van de Supermarkt. Waarbij ze thuis kwamen met tompoezen en spekkoek, want er was niets anders!
Beetje jammer, dus dat betekende dat ik zelf maar in de keuken ging springen een een cupcake ging maken waar ik nou echt zin in had: lemon meringue cupcake. Een vanille cupcake met een lemon curd vulling (gewoon gekocht in de supermarkt) en een zacht vluele meringue topping.
Nou hoor ik je denken meringue is toch rauw-eiwit? Klopt! En daarom raad ik altijd aan je eieren eerst goed te controleren of deze nog goed zijn. Daarnaast is daarmee het recept voor kinderen onder de 18 maanden ook minder geschikt en voor zwangere vrouwen.
MAAAARRR… in het recept vind je twee opties. Speciaal voor wie geen rauw ei-wit wil, maar wel deze cupcake heb ik ook een gebakken meringue optie toegevoegd! Al vind ik zelf de eerste optie wel heel lekker!
Op zoek naar nog meer cupcake recepten? Klik hier
Ga je dit recept proberen of heb je er juist vragen over? Laat het mij weten in een reactie hieronder en ik zal er op reageren!
1
Done
|
CupcakeVerwarm de oven voor op 180 graden. | Doe cupcake papiertjes in de cupcake vormen. |
2
Done
|
In een kom maak de boter zacht. | Mix de suiker door de boter heen. | Mix de eieren en vanille er doorheen. | |
3
Done
|
In een tweede kom meng de bloem, zout en bakpoeder door elkaar. | Voeg de bloem en de melk om-en-om toe aan de boter en mix deze er doorheen tot een glad beslag. | |
4
Done
|
Schep het beslag tot 2/3 in elke cupcake vorm. | Zet de cupcakes in de oven voor 25-30 minuten. Controleer of de cupcakes klaar zijn door in het midden een prikker te steken. Komt deze er schoon uit dan zijn de cupcakes klaar. | Laat de cupcakes compleet afkoelen. |
5
Done
|
Lemon CurdAls de cupcakes zijn afgekoelt, snij in het midden van de cupcake een rondje, niet helemaal tot de bodem, en haal de cake eruit (bewaar wel). | Vul het gat met lemon curd en sluit af met een stuk cake. | |
6
Done
|
Meringue ToppingNeem een vet vrije kom (maak eventueel schoon met wat citroensap) en klopt hierin de eiwitten met een mixer tot stijve pieken. Voeg de suiker toe mix verder tot de meringue stevig en glanzend is. (Je zou de kom op ze kop moeten kunnen houden, zonder dat het eruit valt) | Doe de meringue in een spuitzak. |
7
Done
|
Optie 1: Lemon Meringue CupcakeDecoreer de cupcake met de meringue frosting.| Gebruik een brander om de meringue een mooie kleur te geven. | Serveren maar. |
8
Done
|
Optie 2: Meringue uit ovenLiever de meringue bakken? Verwarm de oven voor op 150 graden. | bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer nog wat extra lemon curd op de cupcakes en leg daarop de meringue zodat het beter blijft plakken! |