300 gram kipgehakt | |
160 gram linzen | |
1 etlp peterselie | |
snufje cardemon | |
snufje gemberpoeder | |
snufje nootmuskaat | |
snufje kaneel | |
hamburger broodjes | |
toppings | |
boter of olie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Burger
Eindelijk een nieuw recept op Babies Kitchen! Gezien dit weekend de barbecue ook wel aan kan, dacht ik tijd voor een lekker burger recept. Ik kwam op het idee voor dit recept door de Aller Hande Inspiratiebox die wij afgelopen week hadden besteld. Hier zaten linzen kipburgers in met een witlof druifsalade en wat aardappeltjes. Gezien ik absoluut niet van witlof hou (ook niet rauw) hadden we de salade overgeslagen en ik had gewoon weg zin in burgers. Uiteraard kun je de burgers ook maken met een salade en wat andere side dishes als aardappels. Of je serveert het als een echte burger met toppings. Ik ben dol op kipgehakt en deze burgers waren daarom ook een groot succes bij ons in huis!
Lekker kneden van de ingrediënten en vervolgens zelf hamburgertjes maken!
Babies Recept
De linzen kipburger kun je ook aan de beginnende foodie geven vanaf 9 maanden. Pureer eventueel wel even de linzen en laat de kruiden weg. Je zou eventueel alleen één kruiden kunnen toevoegen zoals kaneel. Maak de burgers zo dat ze lekker uit het vuistje gegeten kunnen worden.
1
Done
|
Hak de peterselie fijn en giet de linzen af. |
2
Done
|
Verhit een klontje boter of 1 etlp olie in een koekenpan. Bak de burgers rond om goudbruin en gaar in 6 minuten. Serveer de burgers met de broodjes en toppings zodat iedereen zelf hun burgers kan maken. |