• Home
  • Lunch
  • Mango Kip Salade met Cashewnoten Dressing

Mango Kip Salade met Cashewnoten Dressing

0 0
Mango Kip Salade met Cashewnoten Dressing

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Salade
1 kipfilet (leftover of zie stap 1)
1 mango
1 avocado
10 cherrytomaten
1/2 komkommer
1 theelepel sesamzaadjes
50 gram sla
cashewnoten dressing
2 eetlepels cashewnoten pasta
1 theelepel witte wijnazijn
1,5 eetlepel sojasaus
1 eetlepel honing
1/2 theelepel sesamolie
1 eetlepel citroensap

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Mango Kip Salade met Cashewnoten Dressing

We hadden een boerderijkipje voor ons tweeën gemaakt, maar lang niet alles opgekregen. Dat betekent: LEFTOVERS! Er is niets beter dan kip- of kalkoenleftovers. De mogelijkheden zijn eindeloos: salade, soep, sandwich, taco en zo kun je echt nog wel even doorgaan. Ik had nog een mango liggen dus besloot ik voor de lunch met mijn kipleftovers een mango-kipsalade met een cashewnotendressing te maken.

Een lekkere frisse salade met mango, avocado, tomaat, komkommer en sla. Waarin ik mijn overgebleven kip heb toegevoegd en om de salade af te maken een dressing heb gemaakt van cashewnotenpasta. Tegenwoordig heb je allerlei soorten pindapasta’s te koop in de gewone supermarkt en hoef je niet meer naar de speciale winkels hiervoor. Het is eigenlijk gewoon pindakaas, maar dan van een ander soort noot dan de pinda en in sommige gevallen ook een gezondere variant. Ik vind cashewnoten erg lekker en zo ook cashewnotenpasta. Het heeft net een wat andere smaak dan gewone pindakaas, fijn voor wat afwisseling. Voor het recept van de dressing kun je natuurlijk de cashewnotenpasta heel goed vervangen door een andere notenpasta die jouw voorkeur heeft: pindakaas, amandelpasta, hazelnotenpasta, gemengde notenpasta…ga zo maar door.

Ik heb de mangokipsalade gemaakt met leftovers van mijn boerderijkipje. Je kunt het echter ook gewoon maken met een kipfilet die je eerst bakt en dan losplukt of gerookte kip.

Vegetarisch
Vervang de kip met Oesterzwammen. Snijd de Oesterzwammen in reepjes en kruid de Oesterzwammen met wat zout, peper en olie. Hussel alles door elkaar en leg op een bakplaat. Bak de Oesterzwammen in een voor verwarmde oven op 180 voor 15 minuten.

(Recepthoekje 11-03-2015)

Steps

1
Done

Kipfilet (indien geen leftovers)

Indien je geen leftover kip hebt, bak de kipfilet gaar. | Laat de kip afkoelen en gebruik een vorm om het vlees los te scheuren van elkaar.|

2
Done

Salade

Schil de mango en avocado en snij het vruchtvlees in stukjes. |
Spoel de komkommer en tomaten. Snij ze klein zoals jij wilt.| Doe de sla, mango, avocado, komkommer, tomaten en kip in een kom en meng het goed door elkaar.| Leg de salade op een bord en strooi de sesamzaadjes er overheen.

3
Done

Dressing

Meng alle dressing ingrediënten samen met een scheutje kokend water. Roer dit goed tot een vloeibare substantie. || Indien nodig (omdat de dressing te dik is) kun je wat meer water erbij gieten.
Proef de dressing en kijk of deze nog wat meer op smaak moet worden gebracht met soy sauce.

Serveer de Mango Kip Salade met de cashewnoten dressing.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Gado Gado Quinoa en Tempeh - Kidshoekje.nl
previous
Gadogado met Tempeh en Quinoa
Havermout Koekjes - Kidshoekje.nl
next
Havermout Koekjes

Add Your Comment