300 gram zwarte bonen (blik) | |
1 eetlepel Taco kruiden | |
300 gram rijst | |
300 gram mais (blik) | |
creme fraiche | |
guacamole of avocado puree | |
Verse Salsa |
|
3 tomaat | |
1 limoen | |
1 paprika | |
1/3 komkommer | |
1/2 rode ui | |
In Huis | |
zout | |
olijfolie | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Soms ontstaan heerlijke gerechten uit pure noodzaak. Ik had heel leuk bedacht een Taco Quinoa bowl te maken voor het avondeten, maar kwam er al snel achter dat ik geen vleesvervanger had gehaald die ik wou gebruiken. Plus ik was vergeten quinoa te kopen. Even aanpassen dus wat we gingen eten. Het resultaat zat er niet ver van in de buurt en werd een Mexicaanse Rijstbowl. Een vegetarische bowl met zwarte bonen met Mexicaanse kruiden, mais, rijst, een verse salsa en wat extra toppings als guacamole en zure room. Erg lekker!
Je kunt deze rijstbowl op twee manieren serveren:
Mijn persoonlijke ervaring is, dat kinderen meer willen proberen en sneller eten als ze zelf een keuze mogen maken. Dat is ook deze reden dat ik graag gerechten als deze voor mijn kinderen maak. Ik schep in elk geval altijd een basis op, in dit geval rijst, en de rest mogen zij zelf bepalen.
Grijpen ze niet alleen naar de nacho’s als je die erbij serveert?
Wij hebben wel altijd een regel dat ze bepaalde dingen of aantal hapjes eerst moeten eten voor ze het lekkerste krijgen. In dat geval weet ik zeker dat ze alles hebben geproefd en wat hebben gegeten naast de nacho’s.
Ingrediënten Toegelicht
Rijst – Ik gebruikte Basmatirijst, maar je kunt ook kiezen voor zilvervliesrijst. Ook de bereiding van de rijst is een eigen keuze, zo maakte ik mijn rijst in een snelkookpan, maar in een gewone of rijstpan is natuurlijk ook mogelijk.
Guacamole of Avocadopuree – Koop of maak je eigen guacamole voor dit recept. Ook is het mogelijk alleen wat avocado te pureren en deze erbij te serveren. Klik hier voor een guacamole recept
Salsa – Geen zin om zelf nog salsa te maken, zoals het recept aangeeft? Je kunt dan natuurlijk ook voor kant-en-klare salsa gaan. Deze verse salsa kun je echter wel op pit en ingrediënten aanpassen. Zo maakte ik een portie voor mijn kinderen zonder ui.
1
Done
|
Zwarte BonenVerwarm de oven voor op 200 graden. | Bedek een ovenschaal met bakpapier. | Giet de zwarte bonen af in een vergiet en spoel af met koud water. | Doe de zwarte bonen in een kom met één eetlepel olijfolie en één eetlepel tacokruiden. Hussel alles goed door elkaar. | Verdeel de zwarte bonen over de ovenschaal en zet deze in de oven voor 20 minuten. | |
2
Done
|
RijstBreng een pan water voor de rijst aan de kook met een snufje zout. | Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. |
3
Done
|
MaisGiet de mais in een pannetje en verwarm deze in 5 minuten op het fornuis. | |
4
Done
|
Verse SalsaWas de tomaat, verwijder de harde kern en snij de rest in blokjes. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snij de rest heel klein. | Pel en snipper de ui heel fijn. | Was de komkommer en snij alles behalve de zaadlijst in kleine blokjes. | In een kom meng de tomaat, paprika, komkommer en uit met het sap van de limoen en een snufje zout.| Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. |
5
Done
|
Serveer alle ingrediënten apart in kommetjes op tafel: rijst, zwarte bonen, mais, guacamole, salsa en crème fraîche. Serveer eventueel nog wat nacho's en kaassaus erbij. | Eet Smakelijk! |