4 vellen Bladerdeeg (ontdooit) | |
2 etlp + 1 etlp melk | |
1 Banketbakkersroom (Dr Oetker) | |
200 gram poedersuiker | |
muisje: roze of blauwe |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Kraamhapje
Van de snelle geboortetaartjes had ik nog best wel wat banketbakkersroom over. Zonde natuurlijk om weg te doen, daar kon best nog een recept mee bedacht worden. Als ik aan banketbakkersroom denk zijn er een aantal lekkere traktaties waar ik aan moet denken: een puddingbroodje en de tompouce. Ik ben niet heel erg weg van tompouces, nooit geweest eigenlijk. Het doet me altijd denken aan bezoeken aan mijn oma vroeger. Wij haalde dan altijd tompouces bij de bakker op de hoek. Al wou ik altijd liever iets anders. Als ik een tompouce eet dan het liefste met banketbakkersroom. Toch bracht het mij op het idee om mini geboorte tompouces te maken. Een snel en klein gebakje dat zo klaar is of wat je vast voor kan bereiden voor een later moment. Daarnaast ziet het er gewoon heel leuk uit.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Snij de plakjes bladerdeeg in 6 gelijke stukken. | Leg de bladerdeeg op de bakplaat en prik gaatjes in de bladerdeeg met een vork. | Schenk 2 etlp melk in een bakje en smeer de bladerdeeg in met de melk. | Bak de bladerdeeg 10-15 minuten in de oven tot goudbruin. | Laat de bladerdeeg compleet afkoelen. |
3
Done
|
Bereid de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen van de verpakking. |
4
Done
|
Meng 1 etlp melk met de poedersuiker, roer goed door tot een stroperig glazuur. Moet het dikker voeg dan wat poedersuiker toe, moet het wat dunner voeg dan nog een paar druppels melk toe. | |
5
Done
|
Schenk de muisjes op een bord. | Neem één stukje afgekoelde bladerdeeg en druppel de glazuur eroverheen. | Dip de glazuur in de muisjes. | Neem een tweede stuk bladerdeeg en spuit hier de banketbakkersroom op. | Plaats de met muisjes bedekte bladerdeeg erop en je hebt je geboorte tompouce. |