Rocky Road Cheesecake
recept Sabine Koning

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Bodem
200 gram Digestive koekjes
75 gram Boter
Cheesecakebeslag
250 gram melkchocolade
50 gram marshmallows
600 gram roomkaas (naturel)
100 gram poedersuiker
1 tlp vanille extract/aroma
200 ml slagroom
1 zakje Klop-Fix
Decoratie
marshmallows (mini en grote)
Digistieve koekjes
gesmolten chocolade (puur)
In Huis
ronde taart springvorm (20 cm)
bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Recept uit kookboek: Cheesecake

Directions

Rocky Road Cheesecake

Tijdens mijn zwangerschap besloot ik mijzelf een cadeau te doen. Natuurlijk kan dat maar een ding bij mij betekenen: een kookboek. Tijdens bedrust-dagen heb ik heel wat tijd doorgebracht op Instagram en mij verlekkerd aan allerlei instafood plaatjes. Op het account van de Nederlandse blogster: OhMyFoodness bleef zij mij verlekkeren met Cheesecake recepten. Een craving die erg aanwezig was tijdens mijn zwangerschap. Laat Sabine Koning nou ook nog eens een Cheesecake kookboek uitbrengen?! Juist mijn cadeau naar mijzelf het Cheesecake kookboek van Sabine Koning.

Cheesecake Kookboek - Babies Kitchen

Deze week is het prachtige cheesecake kookboek van Sabine uit. Ik had hem echter via een pre-order afgelopen weekend al binnen. Het boek staat vol met gebakken en no-bake cheesecake recepten. Daar moest dus wel direct iets uitgemaakt worden. (Okay ik had gewoon heel erg zin om de keuken weer eens in te springen met een simpel maar lekker recept!). Mijn mannen mochten kiezen welke cheesecake de kleine chef en ik zouden maken. Logan ging voor de Rocky Road Cheesecake. Helaas vond hij hem minder lekker dan dat hij hem eruit vond zien. Logan houdt namelijk helemaal niet van Chocolade. I know crazy! Daarom besloot ik voor hem nog een andere (mini) cheesecake te maken, waar van het recept binnenkort volgt!

De Rocky Road Cheesecake van Sabine Koning is onwijs lekker en ziet er ontzettend feestelijk uit. Plus het is een makkelijk recept om samen met je kinderen te maken. Het is een no bake cheesecake wat betekend dat het een nachtje moet op stijven. Maar het is absoluut de moeite waard om even te wachten. Net als het boek van Sabine, wat een echte aanrader is voor alle cheesecake lovers.

Woon je trouwens in de buurt van Deventer of ben je gewoon super Cheesecake fan. Dit weekend (donderdag 27 tm zondag 30 september 2018) heeft Sabine een heuse Cheesecake Pop-Up Store in Fooddock, Deventer! 

 

Bakken met je Kids…

Kinderen kunnen weinig geduld hebben, de taart zelf moet dus wel een aantal uur in de koelkast staan! Je zou eventueel de taart vast kunnen maken en de kids er pas bij roepen als er versierd moet worden. En vergeet niet bij versieren en bakken hoort ook wel af en toe wat snoepen…uhm ik bedoel proeven! We moeten wel weten of het lekker is ;).

 

Het Cheesecake Kookboek van Sabine Koning is nu verkrijgbaar bij Bol.com en de betere boekenwinkels.

*Het product in dit artikel is niet sponsored, maar zelf aangeschaft.

Steps

1
Done

Vet je springvorm in met een klein beetje boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier. Het boter zorgt ervoor dat het bakpapier goed blijft zitten.

2
Done

Bodem

Smelt de boter in een steelpan. | Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. | Meng de gesmolten boter door de verkruimelde koekjes. Stort het koekmengsel in de springvorm en druk de bodem goed aan zodat deze een gelijke dikte heeft.

3
Done

Cheesecakebeslag

Doe de chocolade en de marshmallows in een magnetron bestendige kommetjes en smelt ze in de magnetron. Mashmallows hebben 30 seconde nodig en chocolade 1-1,5 minuut. | (In het kookboek worden ze in een steelpan gesmolten, dit werkte voor mij niet!). |

4
Done

In een grote beslag kom meng de gesmolten chocolade, gesmolten marshmallows, roomkaas, poedersuiker en vanille tot een romig en klont vrij beslag. Gebruik hier een handmixer voor. | Voeg de slagroom en Klop-Fix toe en klop het beslag op tot het lijkt op stijfgeklopte slagroom. | Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. | Zet de cheesecake een nacht in de koelkast om op te stijven. (Minimaal 6 uur nodig).

5
Done

Decoreren

Decoreer de cheesecake met de grote en mini marshmallows, verkruimelde koekjes en maak het af met wat gesmolten chocolade die je er overheen kunt Drizzlen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

mini geboorten tompouce | Babies Kitchen kraamhapjes
previous
Mini Geboorte Tompouce
Arabische Visschotel met rijst - Babies Kitchen babyvoeding
next
Arabische visschotel met rijst

Add Your Comment