Nacho Fries met Pulled Oats

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

750 gram (1 zak) Frietjes (voor Oven)
2 tlp Mexicaanse Kruiden
1 etlp Olie
175 gram Pulled Oats (natural)
150 gram Geraspte Kaas (Cheddar)
250 gram Cherry Tomaten
150 gram Mais
2 Avocado
creme fraîche/zure room
salsa

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarisch

Directions

Nacho Fries met Pulled Oats

Ter afsluiting van deze Week Zonder Vlees deel ik vandaag een echt weekendrecept. Echte ultieme comfortfood: Nacho Fries met Pulled Oats. Misschien heb je het laatst al voorbij zien komen bij mijn InstaStories, dit is echt een lekker recept. Het klinkt als een kapsalon, maar dan misschien net wat gezonder en dus zonder vlees.

De basis: patat uit de oven met gesmoltenkaas. Over de patat doe ik Mexicaanse kruiden net als bij de pulled oats. Mocht je Pulled Oats nog niet kennen. Ik verzeker je dat is lekker. Het is mijn go-to als ik iets vegetarisch gehakt vervanger wil hebben. De structuur is net gehakt (mits je het juist maakt) en je kunt het zelf met kruiden op smaak brengen. Wij vinden het, ook de kinderen, erg lekker. Vooral in TexMex recepten als deze.

Omdat ik altijd groenten wil voor mijn kids doe ik op de bakplaat nog wat mais en tomaten en maak ik het uiteindelijk af met avocado. Uiteraard zou je er bijvoorbeeld ook nog zwarte bonen bij kunnen doen. Wij hadden deze niet meer dus maakte het met wat we wel hadden. Ook een beetje ijsberg sla is erg lekker. Een gezonde TexMex kapsalon zo uit de oven. Laat het weekend maar beginnen!


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 220 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |

2
Done

Verdeel de frietjes over de bakplaat met 1 tlp van de Mexicaanse kruiden. | Bak de frietjes 15 minuten en keer ze om. Zet nog eens 10 minuten in de oven. |

3
Done

Kruid de pulled oats met de olijfolie en de overige Mexicaanse kruiden. | Verdeel de pulled oats over de frietjes en zet nog eens 8 minuten in de oven. |

4
Done

Was en snij de tomaten door de helft. | Giet de mais af en verdeel met de tomaten over de bakplaat en daarop de geraspte kaas. | Zet de bakplaat nogmaals voor 5 min in de oven tot de kaas gesmolten is.

5
Done

Snij de avocado in blokjes. | Verdeel de avocado blokjes over de bakplaat en serveer direct met wat cremé fraiche/zure room en salsa.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Groente Tajine met Parelcouscous | Babies KItchen
previous
Groente Tajine met Parelcouscous
Kip Hawaii Traybake | Babies Kitchen
next
Kip Hawaii Traybake

Add Your Comment