• Home
  • IJs
  • Ninja Creami Kersen Chocolade IJS

Ninja Creami Kersen Chocolade IJS

0 0
Ninja Creami Kersen Chocolade IJS

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram Kersen op Siroop
50 gram Pure Chocolade
20 ml slagroom (niet geklopt)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Ninja Creami Kersen Chocolade IJS

Voor mijn verjaardag in januari kreeg ik het cadeau waar ik al sinds vorige zomer om zeurde: de Ninja Creami. Zit je niet op social media, dan kan het best zijn dat je het niet kent. In dat geval… De Ninja Creami is een keukenmachine of beter gezegd een ijsmachine. Waar normale ijsmachines uren moeten draaien, kun je met de Ninja Creami binnen enkele minuten romig ijs maken in alle smaken die jij maar kunt bedenken of maken. Inmiddels hebben we al meerdere soorten ijs geprobeerd, maar vergeet ik steeds foto’s te maken. Nu is het lekker weer en dus tijd voor een nieuwe smaak: Ninja Creami Kersen Chocolade IJs.

Ik geloof dat we inmiddels bijna alle fruit in blik of pot wel hebben geprobeerd als smaak voor de Ninja Creami. Mijn favorieten: perzik en ananas! Ik beloof dat ik zeker deze zomer nog de recepten zal delen. Nu was het tijd voor kersen en laat het nou ook nog kersenseizoen zijn. Maar ja, dit recept kan het hele jaar, want ik gebruik gewoon kersen in siroop uit pot. Toen de pot in de Ninja Creami stond, dacht ik echter: dit kan beter, want kersen en chocolade werkt gewoon perfect! En voilà, dat doet het ook zeker.

Om het ijs wat romiger te maken, voegde ik na de eerste spin nog een scheutje slagroom toe, maar je zou ook (plantaardige) melk kunnen toevoegen of zelfs water. Ik geef echter de voorkeur aan room.

Maar nu is de vraag: op welk ijsrecept wacht jij? Laat het weten in een reactie, want het ijsseizoen is begonnen!

FAQ

Waarom zou ik een Ninja Creami verkiezen boven een traditionele ijsmachine?
Een Ninja Creami biedt het voordeel van snelheid en veelzijdigheid. Terwijl traditionele ijsmachines uren nodig hebben om ijs te maken, kan de Ninja Creami dit binnen enkele minuten doen. Bovendien kun je met de Ninja Creami allerlei smaken ijs maken, en dat ook nog eens met minimale inspanning.

Kan ik de Ninja Creami alleen gebruiken voor het maken van ijs?
Hoewel de Ninja Creami voornamelijk is ontworpen voor het maken van ijs, kan het ook worden gebruikt voor andere keukentoepassingen, zoals het maken van smoothie bowls en milkshakes.

Waar kan ik een Ninja Creami kopen?
De Ninja Creami is verkrijgbaar bij verschillende winkels o.a. Bol.com. Er zijn inmiddels diverse varianten, ik zelf heb de Ninja Creami 7-in-1 IJsmachine, maar er is inmiddels ook de Ninja Creami Deluxe – 10-in-1 IJsmachine,

Zijn er specifieke ingrediënten die ik nodig heb voor het maken van ijs met de Ninja Creami?
Het mooie van de Ninja Creami is dat je de vrijheid hebt om verschillende ingrediënten te gebruiken, afhankelijk van je smaakvoorkeuren. Je hoeft zelfs geen basis ingrediënt als zuivel of fruit te hebben. Ik heb zelfs eens iemand het van Sushi zien maken, maar dat was geen succes. Kijk vooral eens rond op TikTok en zoek ‘Ninja Creami’ dan gaat er een hele wereld voor je open.

 


Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info

Steps

1
Done

Schenk de kersen op siroop met de siroop in een Ninja Creami Bak. | Doe de deksel op de bak en zet deze minimaal 24 uur in de vriezer. |

2
Done

Hak de chocolade in kleine stukjes of schaaf deze met een rasp in stukjes.

3
Done

Haal Ninja Creami bak met bevroren kersen uit de vriezer en haal de deksel van de bak. | Doe de bak in de Ninja Creami en druk op ICE CREAM. | Roer het kruimelige ijs een keer door, schenk er wat slagroom bij en druk nog eens op re-spin. |

4
Done

Maak een holletje in het midden van het ijs en voeg de chocolade toe (hou eventueel voor garnering iets achterwegen.)| Doe de bak terug in de Ninja Creami en druk op +EXTRAS. | Maak bolletjes en serveer met eventueel extra chocolade en slagroom.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Cajun Hummus - Kidshoekje.nl
previous
Cajun Hummus
Vegetarische Bahn Mi Bowl - Kidshoekje.nl
next
Banh Mi Bowl (Vegetarisch)

Add Your Comment