Orzo met Burrata en Zongedroogde Tomaten

0 0
Orzo met Burrata en Zongedroogde Tomaten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rode ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel olijfolie
10 zongedroogde tomaten
300 gram orzo
1 groente bouillonblokje
800 ml water
200 gram verse bladspinazie
100 gram cherrytomaten/snoeptomaten
20 gram + extra Parmezaan
1 bol Burrata
Basilicum (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Orzo met Burrata en Zongedroogde Tomaten

Is het rijst of pasta? Dat is de vraag die mijn kinderen altijd stellen wanneer we orzo eten. Het antwoord is simpel: orzo is een rijstvormige pasta en deze keer maakte ik er orzo met burrata en zongedroogde tomaten van.

Van orzo weet ik altijd zeker dat mijn kinderen het zullen eten. Het geheim zit hem vooral het op smaak brengen. Wat al heel simpel kan door een bouillonblokje toe te voegen aan het water. Vergelijkbaar met het maken van risotto. Maar dan komt de uitdaging: welke ingrediënten kan ik toevoegen zodat mijn kinderen het ook zullen eten?

Ik wilde al een tijdje een recept met burrata uitproberen en besloot daarom de combinatie van orzo, tomaat, burrata en spinazie te maken. Simpele smaken die mijn kinderen zeker zouden herkennen en eten. Maar toen vond ik een pot zongedroogde tomaten en besloot ik het risico te nemen om iets nieuws te proberen. Ik sneed de zongedroogde tomaten fijn en bakte ze samen met de orzo. In combinatie met alle andere ingrediënten zorgde dit ervoor dat mijn kinderen merkten niet eens merkte dat het erin zat. Tot een een groter stukje zongedroogde tomaat tegenkwamen. Niet lekker! Prima, je hebt het geprobeerd en ze legde het gewoon opzij en gingen verder eten.

Ben je geen fan van burrata? Maak het recept dan met mozzarella, iets wat ik voor mijn kinderen bewust apart had geserveerd.

 

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Pel en snipper de ui. | Pel de knoflook en hak fijn (of gebruik een knoflookpers). | Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. | Was de spinazie en hak grof. | Was de tomaten en halveer.

2
Done

Verwarm de olie in een grote pan. | Fruit de ui 3 minuten. | Voeg de knoflook en zongedroogde tomaten toe en bak deze 2 minuten mee. | Voeg de orzo toe en roer deze door de olie. | Verkruimel het bouillonblokje over de orzo. | Schenk het water bij de orzo en breng dit aan de kook. | Zet de warme iets lager en laat dit 10-12 minuten staat tot het water is opgelost en de orzo gaar is. (Indien nodig kun je nog extra water toevoegen als de water al weg is en de orzo nog niet gaar is. )

3
Done

Roer de spinazie door de orzo. | Als de spinazie is geslonken voeg de geraspte parmezaan toe en roer deze er doorheen. | Voeg de tomaten toe en roer door de orzo laat dit nog 3 minuten staat. | Haal de pan van het fornuis. | Scheur de burrata boven de pan in stukken en verdeel over de orzo. | Serveer direct, eventueel met nog wat verse basilicum en extra Parmezaan.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Aubergine Parmezaan - Kidshoekje.nl
previous
Aubergine Parmezaan
Konijnenpoot Koekjes - Kidshoekje.nl
next
Konijnenpoot Koekjes

Add Your Comment