2 eetlepels olijfolie | |
1 rode ui | |
300 gram orzo | |
1 bouillonblokje (groente) | |
300 ml water | |
50 gram parmezaan (geraspt) | |
400 gram cannellini bonen (blik) | |
100 gram zongedroogde tomaten |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Naast pastasalades eten wij deze zomer heel veel orzo gerechten, wat je ook wel als een pasta kan beschouwen natuurlijk. Orzo is namelijk zowel warm als koud lekker. Wat ik zo fijn aan orzo vind: 1. het is lekker, 2. het is makkelijk om te maken en 3. mijn kinderen vinden het heerlijk! Daarnaast kan je heel veel kanten op met Orzo en op Kidshoekje vind je dan ook best al wat orzo recepten en er volgen er mee. Vandaag in elk geval op de blog orzo met cannellini bonen.
Cannellini is een witte boon soort, misschien ken je het wel van ‘witte bonen in tomatensaus’. Zelf vind ik dat niet echt lekker, maar wel in een chili, soep of dus zoals dit gerecht met orzo en zongedroogde tomaten.
Moeilijke eters
Omdat de bonen bijna de zelfde vorm en kleur hebben als orzo, zullen ze niet snel door kinderen opvallen. Gaat je kind wel moeilijk doen over de zongedroogde tomaten? Laat deze gewoon weg en serveer eventueel wat snack tomaten erbij.
Op zoek naar meer Orzo recepten? Klik hier
1
Done
|
Pel en snipper de ui. | Giet de bonen in een zeef en spoel af met koud water tot het stopt met schuimen. | Snij de zongedroogde tomaten in reepjes. |
2
Done
|
Verhit de olie in een diepe pan. | Fruit de ui 2 minuten tot deze glazig worden. | Voeg de orzo toe en roer deze door de olie 2 minuten. | Verkruimel het bouillonblokje over de orzo en schenk de bonen en het water erbij. Zorg ervoor dat de orzo helemaal onderstaat. | Breng het water aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat de orzo 10 minuten koken (of volgens de aanwijzingen van de verpakking). Roer geregeld in de pan en voeg indien nodig wat water nog toe als deze te snel verdampt voor de orzo gaar is. |
3
Done
|
Als de orzo gaar is, roer de geraspte Parmezaan door de orzo. | Serveer met de zongedroogde tomaten erbij als topping (zie tip!) |