Orzo Tomatensoep

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 eetlepel olijfolie
klontje (15 gram) boter (evt plantaardig)
1 teen knoflook
1 rode ui
1 grote (200 gram) wortel
1/2 courgette
2 theelepels Italiaanse kruiden
800 gram (2 blikken) tomatenblokjes
70 gram (1 blik) tomatenpuree
200 ml kookroom (evt plantaardig)
1 liter water
2 bouillonblokje (groente)
200 gram orzo

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Orzo Tomatensoep

Ik ben dol op soep. Het is comfort food, dat ook nog eens gezond is, in een grote kom. De afgelopen weken heb ik heel veel thuis gezeten en sinds ik niet echt een boterhammen eter ben. Maak ik dan liever een grote kom soep. Wat betekend dat ik een een soep hype zit. Mijn kinderen zijn niet echt dol op soep, al moet ik heel eerlijk bekennen, Logan wil het wel vaker een kans geven. Om hem dus tegemoet te komen besloot ik orzo tomatensoep te maken.

Mijn kinderen zijn dol op orzo en ik maak het dan ook regelmatig. Is het pasta, is het rijst? Het kan in elk geval heel goed in een soep en om het plaatje compleet te maken maakte ik er een goed gevulde tomatensoep van. Makkelijk en snel binnen een half uur op tafel.

Wat vond Parker? Die deed nog al moeilijk (zoals verwacht), dus maakte ik een uitzondering wat losse Orzo voor haar. Al ben ik niet een voorstander van ‘iets aparts maken’, maar hé soms wil je gewoon geen strijd en van je eigen soepje genieten!

 

Toelichting

Orzo – Orzo is een pasta soort en daarom ook te vinden bij de Pasta afdeling van de supermarkt. Ik ga vaak voor La Molisana Orzo n° 65  of  De Cecco Riso n° 74

Italiaanse kruiden – Ik heb altijd een potje Italiaanse kruiden in huis, maar heb je dit nou niet dan kun je deze prima vervangen met wat van de losse kruiden die hierin zitten: gedroogde of verse peterselie, oregano, bieslook en/of basilicum.

Steps

1
Done

Schil de wortel en snij in blokjes. | Was de courgette en snij in blokjes. | Pel en snipper de ui en knoflook. |

2
Done

Neem een grote soeppan en zet deze op het fornuis. | Smelt de boter en de olie in de soeppan. | Voeg de ui toe en fruit deze 2 minuten. | Voeg de knoflook en wortel toe en bak deze 4 minuten mee. | Voeg de courgette toe en bak deze 4 minuten mee. |

3
Done

Roer de Italiaanse kruiden door de groente. | Schenk de tomatenblokjes, tomatenpuree, water en kookroom bij de groente. | Voeg de bouillonblokjes toe en roer alles goed door. | Voeg de orzo toe en breng de soep aan de kook, terwijl je geregeld in de pan roert. | Zet het vuur laag en kook de soep 15 minuten. | Breng op smaak met wat zout en peper naar wens. |

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Knoflook Croissant Knopen - Kidshoekje.nl
previous
Knoflook Croissant Knopen
I Heart Blondies - Kidshoekje.nl
next
I Heart Blondies met Framboos

Add Your Comment