Pan con Tomate

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 stokbrood
1 teen knoflook
2 grote tomaten
olijfolie
zeezout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Pan con Tomate

    Een van mijn favoriete Spaanse tapas is er een die straalt in zijn eenvoud: Pan Con Tomate. Ofwel brood met tomaat.

    Als ik in Spanje ben kan ik pan con tomate (of pa amb tomàquet) wel elke dag eten. Het is een simplistisch gerecht wat zijn ingrediënten laat stralen. Daarnaast hebben Spaanse tomaten, in Spanje gewoon zoveel meer smaak. Iets wat moeilijk te vinden is in Nederland. De combinatie van een heerlijk geroosterd brood, gewreven tomaat en vervolgens afgemaakt met olijfolie en zout. Maak me gek! Ik ben er dol op.

    Waarschuwing wel: je moet van knoflook houden. Op het geroosterde brood wrijf ik namelijk altijd een verse knoflookteen en dit kan nogal als heftig worden ervaren. Weg laten kan dus, maar tegelijkertijd is het wel genieten!

    Ingrediënten toegelicht

    • Tomaten – Probeer super verse tomaten te halen op de markt of bij de groente boer, dit is zo bepalend voor de smaak.
    • Knoflook – De verse knoflook smaak kan heel overheersend zijn. Laat dit eventueel weg voor een broodje voor de kinderen.
    • Olijfolie – De olijfolie is garnering en daarom is een hele goede en smaak volle olijfolie erg belangrijk. Zelf heb ik er een uit Portugal die ik cadeau kreeg.
    • Stokbrood – Ik heb de Pan Con Tomate gemaakt met gewone afbak stokbrood. Maar erg lekker is ook om een ciabatta brood te gebruiken.
    • Zeezout – Een beetje zout brengt dit recept naar het volgende niveau, maar voor kinderen kun je het eventueel weg laten.

     

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |

    2
    Done

    Snij het stokbrood of ik plakken of door de lengte. | Leg de stukken stokbrood op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. | Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten tot deze goudbruin is. |

    3
    Done

    Pel de knoflook | Wrijf de knoflook over de stokbrood zodra deze uit de oven is. |

    4
    Done

    Rasp de tomaten of hak ze heel erg fijn. | Smeer de tomaten over het stokbrood en kruid met wat zeezout en olijfolie. | Serveer direct!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Patatas Bravas - Kidshoekje.nl
    previous
    Spaanse Tortilla
    Rocky Road Granola - Kidshoekje.nl
    next
    Rocky Road Granola

    Add Your Comment