1 stokbrood | |
1 teen knoflook | |
2 grote tomaten | |
olijfolie | |
zeezout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Een van mijn favoriete Spaanse tapas is er een die straalt in zijn eenvoud: Pan Con Tomate. Ofwel brood met tomaat.
Als ik in Spanje ben kan ik pan con tomate (of pa amb tomàquet) wel elke dag eten. Het is een simplistisch gerecht wat zijn ingrediënten laat stralen. Daarnaast hebben Spaanse tomaten, in Spanje gewoon zoveel meer smaak. Iets wat moeilijk te vinden is in Nederland. De combinatie van een heerlijk geroosterd brood, gewreven tomaat en vervolgens afgemaakt met olijfolie en zout. Maak me gek! Ik ben er dol op.
Waarschuwing wel: je moet van knoflook houden. Op het geroosterde brood wrijf ik namelijk altijd een verse knoflookteen en dit kan nogal als heftig worden ervaren. Weg laten kan dus, maar tegelijkertijd is het wel genieten!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
Snij het stokbrood of ik plakken of door de lengte. | Leg de stukken stokbrood op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. | Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten tot deze goudbruin is. | |
3
Done
|
Pel de knoflook | Wrijf de knoflook over de stokbrood zodra deze uit de oven is. | |
4
Done
|
Rasp de tomaten of hak ze heel erg fijn. | Smeer de tomaten over het stokbrood en kruid met wat zeezout en olijfolie. | Serveer direct! |