Directions
Pepernoten Fudge met Amandel-Choco Pasta
Bij het ontvangen van de diverse chocoladepasta’s van La Vida Vegan wist ik één ding zeker: Ik wou een Fudge maken. Het is al weer heel lang geleden dat ik zelf Fudge heb gemaakt en dat terwijl het ruim 10 jaar geleden een van de eerste recepten was op mijn aller eerste foodblog. Nu met zoveel verschillende chocoladepasta’s besloot ik speciaal voor Sinterklaas al vast een heerlijk recept te maken voor op de zoete borrelplank voor tijdens de Landelijke intocht. Wat voor fudge moest dat dan worden: Pepernoten Fudge natuurlijk en omdat ik Amandelen heel goed bij Sinterklaas vind passen besloot ik het te combineren met amandel chocoladepasta.
Het resultaat was heel lekker en ik ga zeker vaak de komende feestdagen fudge maken, dus wees voorbereid!
Had ik trouwens al gezegd dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt!
Toelichting
Silicone mini-cupcake vorm – Voor mijn fudge heb ik een silicone mini-cupcake vorm gebruikt. Hierdoor zijn de chocolade fudge makkelijk eruit te duwen als ze gezet zijn. Heb je deze niet dan kun je ook een kleine schaal gebruiken en deze bedekken met bakpapier. Als het stevig is, kun je ze in stukken snijden.
Hieronder heb ik een voorbeeld van Bol.com gedeeld, maar je hebt ze ook bij de Xenos en andere winkels.
Amandel Chocoladepasta – Ik gebruikte de Vegan Amandel Chocolade van La Vida Vegan. Kun je echter geen amandel chocoladepasta vinden, dan kun je ook voor een andere chocoladepasta gaan. Dit zal uiteraard de smaak wel anders maken.
Deze post bevat ontvangen producten en affiliate links
Steps
1
Done
|
Hou 10 pepernoten van de 50 gram apart en hak de rest fijn. | Zet een silicone mini-cupcake vorm klaar of bedenk een kleine schaal met bakpapier. |
2
Done
|
Smelt de witte chocolade Au bain-marie: |
3
Done
|
Roer de amandel chocoladepasta door de gesmolten witte chocolade. | Roer de fijn gehakte pepernoten door de chocolade. | Vul de silicone mini-cupcake vormen bijna helemaal vol met de gesmolten chocolade. Je moet 9-10 vormpjes kunnen vullen. | Doe op elke gevulde vorm een pepernoot. | Zet de vormpjes in de koelkast voor minimaal 2 uur. |