Pepernoten Fudge met Amandel-Choco Pasta

0 0
Pepernoten Fudge met Amandel-Choco Pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

125 gram (vegan) witte chocolade
125 gram amandel chocoladepasta
50 gram + extra (vegan) pepernoten

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Pepernoten Fudge met Amandel-Choco Pasta

Bij het ontvangen van de diverse chocoladepasta’s van La Vida Vegan wist ik één ding zeker: Ik wou een Fudge maken. Het is al weer heel lang geleden dat ik zelf Fudge heb gemaakt en dat terwijl het ruim 10 jaar geleden een van de eerste recepten was op mijn aller eerste foodblog. Nu met zoveel verschillende chocoladepasta’s besloot ik speciaal voor Sinterklaas al vast een heerlijk recept te maken voor op de zoete borrelplank voor tijdens de Landelijke intocht. Wat voor fudge moest dat dan worden: Pepernoten Fudge natuurlijk en omdat ik Amandelen heel goed bij Sinterklaas vind passen besloot ik het te combineren met amandel chocoladepasta.

Het resultaat was heel lekker en ik ga zeker vaak de komende feestdagen fudge maken, dus wees voorbereid!

Had ik trouwens al gezegd dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt!

Toelichting

Silicone mini-cupcake vorm – Voor mijn fudge heb ik een silicone mini-cupcake vorm gebruikt. Hierdoor zijn de chocolade fudge makkelijk eruit te duwen als ze gezet zijn. Heb je deze niet dan kun je ook een kleine schaal gebruiken en deze bedekken met bakpapier. Als het stevig is, kun je ze in stukken snijden.
Hieronder heb ik een voorbeeld van Bol.com gedeeld, maar je hebt ze ook bij de Xenos en andere winkels. 

Amandel Chocoladepasta – Ik gebruikte de Vegan Amandel Chocolade van La Vida Vegan. Kun je echter geen amandel chocoladepasta vinden, dan kun je ook voor een andere chocoladepasta gaan. Dit zal uiteraard de smaak wel anders maken.

 

Pepernoten Fudge met Amandel Pasta - Kidshoekje.nl

 


Deze post bevat ontvangen producten en affiliate links

Steps

1
Done

Hou 10 pepernoten van de 50 gram apart en hak de rest fijn. | Zet een silicone mini-cupcake vorm klaar of bedenk een kleine schaal met bakpapier.

2
Done

Smelt de witte chocolade Au bain-marie:
Doe een pan, waar een hitte bestendige kom op past, met een klein laagje water op het fornuis en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag. | Zet de hitte bestendige kom op de pan. | Breek de witte chocolade en doe deze in de kom. | Laat de chocolade smelten, waarbij je af en toe roert. | Haal de kom van de pan (let op, er komt stoom af) en zet de pan van het fornuis.

3
Done

Roer de amandel chocoladepasta door de gesmolten witte chocolade. | Roer de fijn gehakte pepernoten door de chocolade. | Vul de silicone mini-cupcake vormen bijna helemaal vol met de gesmolten chocolade. Je moet 9-10 vormpjes kunnen vullen. | Doe op elke gevulde vorm een pepernoot. | Zet de vormpjes in de koelkast voor minimaal 2 uur.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Appel Pumpkin Spice Muffin met Salted Caramel - Kidshoekje.nl
previous
Appel Pumpkin Spice Muffin met Salted Caramel Saus
Pompoen-Zoete Aardappel Soep met Cayenneroom - Kidshoekje.nl
next
Pompoen-Zoete Aardappel Soep met Cayenneroom

Add Your Comment