100 gram havermout | |
100 gram amandelen | |
3 etlp kokosolie | |
4 etlp honing | |
1 tlp speculaaskruiden | |
15 gram schuddebuikjes | |
10 gram kleine stukjes chocolade (optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Ontbijt
Bij ons thuis hebben wij de afspraak als je ś morgens granola of cornflakes eet, moet je ’s middags een boterham. Granola of cornflakes is natuurlijk niet het meest suiker vrije ontbijt wat je je kunt geven. Daarom maak ik als ik er tijd voor heb liever zelf granola en met Sinterklaas in het land mag het wel wat feestelijker. Ik maakte namelijk pepernoten granola met schuddebuikjes.
Granola zelf maken is ontzettend makkelijk het is ook maar 15 minuten werk, dus waarom niet? Zelf vind ik het lekker met noten en stukjes chocolade, maar Logan houdt niet van chocolade dus voor hem maak ik dan een aparte batch. Probeer het zelf eens en uiteraard kun je altijd je eigen draai er aan geven. Het is lekker met zowel melk of mijn favoriet yoghurt.
Bekijk ook eens mijn andere granola recept
Maak je een van de recepten van Kidshoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
Smelt de kokosolie eventueel even in de magnetron 20 seconde. | Snij de amandelen grof. | |
3
Done
|
In een kom meng de havermout, amandelen, kokosolie, honing en speculaaskruiden. |Roer alles door elkaar en verdeel over de bakplaat. | Zet de bakplaat 12 minuten in de oven. Let op dat het niet gaat verbranden.| Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de schuddenbuikjes over de bakplaat. | Laat de crusli compleet afkoelen. | Voeg eventueel nog wat stukjes chocolade toe. |