Speculaas Cheesecake
*basis recept sabine koning

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram speculaas + extra voor decoratie
75 gram ongezoute roomboter
600 gram roomkaas
125 gram crème fraîche
150 gram witte basterdsuiker
1 etlp speculaaskruiden
1 tlp vanille extract
4 eieren
1 etlp maïzena
100 gram speculoospasta

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pakjesavond

Directions

Speculaas Cheesecake

Speculaas in Augustus is dat niet wat vroeg? Dat was de reactie van mijn vrienden toen ik speculaas cheesecake al in augustus voor onze Sunday Dinner maakten. Yup in augustus was ik al bezig met sinterklaas recepten en waarom ook niet. Elk excuus om vast vooruit te werken zodat ik als het december is kan genieten van de feestdagen en mijn gezin. Na een hap vergaven ze het mij al snel want zowel mijn vrienden als de collega’s van mijn man die de leftovers kregen waren verkocht. Logan is niet zo van de cheesecake dus helaas geen kids beoordeling ontvangen hiervoor, maar ik weet zeker dat dit een favoriet bij jong en oud is.

Het basisrecept voor deze BAKE Cheesecake heb ik uit het Cheesecake kookboek van Sabine Koning! Hierin heeft zij heerlijke cheesecake recepten staan no bake en bake!

 

VEGAN/Lactosevrij – Wil je de Cheesecake vegan en dus lactose vrij maken? Gebruik dan dit basis vegan cheesecake recept!

 

 

*deze post maakt gebruik van Affiliate links 


Maak je een van de recepten van Kidshoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 150 graden. Met een rooster in het midden. | Bekleed een ronde springvorm met bakpapier. | Zet een waterbad onder in de oven.

2
Done

Maal de 200 gram speculaas helemaal fijn in een keukenmachine. | Smelt de roomboter en roer deze over de speculaaskruimels. | Doe de speculaaskruimels in de springvorm en bedek de bodem. Druk deze stevig aan met de bollekant van een lepel.

3
Done

Klop de roomkaas wat los. | Voeg de crème fraîche, suiker, speculaaskruiden en vanille toe. Mix alles goed door elkaar. | Voor één voor één 3 eieren toe en één eidooier. | Voeg de maïzena toe en klop het geheel tot een glad beslag. | Schenk het beslag in de springvorm. |

4
Done

Zet de cheesecake in het midden van de oven boven het water bad. | Bak de cheesecake in 75 minuten gaar. | Haal de cheesecake uit de oven en laat deze compleet afkoelen. | Zet de cheesecake in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.

5
Done

Smelt de speculoospasta in een bakje in de magnetron of in een steelpannetje. | Smeer de boven kant van de cheesecake helemaal in met de speculoospasta. Ik doe dit lepel voor lepel en smeer het iets uit met de bollekant van de lepel. Schenk in het midden en vanzelf gaat het naar de buitenkant. | Zet dit nog even 30 minuten terug in de koelkast om iets te harden. | Decoreer met de overige speculaas en haal uit de springvorm.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Dubbele Chocolade Pepernoten Cake | Babies Kitchen
previous
Dubbele Chocolade Pepernoten Cake
Pepernoten Cruesli recept| Babies Kitchen
next
Pepernoten Granola

Add Your Comment