Pepernoten Popcorn

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

half kopje maiskorrels
100 ml olie
1/2 tlp zout (zoute popcorn)
1 etlp poedersuiker (zoete popcorn)
1 tlp speculaaskruiden
2 etlp schuddebuikjes (of pepernoten)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Sinterklaas

Directions

Pepernoten Popcorn

Popcorn is een echte gezonde snack (afhankelijk natuurlijk wat je toevoegt en de hoeveelheid) en daarmee ook perfect voor kids. Tijdens mijn zwangerschap was ik helemaal verzot aan popcorn en nog steeds is het mijn go-to snack om in huis te halen. Of ik maak het zelf (zoals het onderstaande recept) of kook al kant-en-klaar een zakje. En onze kleine man die vindt het ook heerlijk.

Zin in popcorn haalde ik afgelopen weekend een zakje en met de pepernoten die de pieten achter hadden gelaten. Bracht mij dat op een idee: pepernoten popcorn. Pakjes avond is een gezellige avond met je gezin, familie en/of vrienden. Daar horen naast pakjes en pepernoten, uiteraard ook snacks bij. Waarom dan niet in plaats van een bakje chips, pepernoten popcorn op tafel zetten. Je kunt, zoals het recept hieronder, de popcorn zelf maken. Of je kunt gewoon een zak popcorn (zoet of zout) kopen en alleen de speculaaskruiden en pepernoten toevoegen.

Fijne Pakjesavond!

Steps

1
Done

Popcorn maken

Zet een grote pan (waar een deksel op kan) op het vuur en schenk een dun laagje olie in de pan. (Je hoeft niet alle olie te gebruiken dit is afhankelijk van de grote van je pan.) Zorg ervoor dat de hele bodem met olie bedekt is. Laat de olie goed heet worden. Je kunt controleren of de olie heet genoeg is door een paar maiskorrels in de pan te doen. Als deze hard gaan draaien is de olie de juiste temperatuur.

Doe een laagje maiskorrels in de pan (niet alles tegelijkertijd) en doe de deksel erop.

Laat de maiskorrels rustig poppen en schuif de deksel is op zij, zodat er stoom kan ontsnappen. Schud de pan nog een keer goed en zet het vuur uit als er geen maiskorrels meer poppen. Laat de deksel nog even op de pan voor je de mais in een kom doet.

2
Done

Zoute Popcorn

Doe de popcorn in een kom en bestrooi het met wat zout en speculaaskruiden. Hussel alles samen met de schuddebuikjes (of pepernoten) door elkaar en serveer voor een gezellig Sinterklaas avondje.

3
Done

Zoete Popcorn

Doe de popcorn in een kom en bestrooi het met de poedersuiker en speculaaskruiden. Hussel alles samen met de schuddebuikjes (of pepernoten) door elkaar en serveer voor een gezellig Sinterklaas avondje.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Chocolade Pepernoten Muffins
previous
Chocolade Pepernoten Muffins
Sandos Smoothie zomerdrankje voor kinderen van Kidshoekje.nl
next
Sandos Smoothie

Add Your Comment