Directions
Pittige Spinaziesoep
Het is zomer, dus misschien denk je niet direct: “Nou, een lekkere kom soep.” Maar heel eerlijk, met dit treurige zomerweer zou ik prima een kom soep voor lunch kunnen eten. Vandaag een oud recept dat het altijd goed heeft gedaan op mijn oude blog, en daarom is het tijd om dit hier te delen. Ik heb het over pittige spinaziesoep.
Voordat we kinderen hadden, was het bij ons altijd ‘Dinsdag Soepdag’, maar onze kinderen bleken niet zulke soep-fans te zijn en dus maken we het echt veel te weinig. Toch vind ik het heerlijk om een kom soep te eten en vaak genoeg halveer ik dan een recept om toch een lekker soepje voor de lunch te hebben. Met een flinke zak spinazie maakte ik voor mijzelf en Marcel deze pittige spinaziesoep met wat Aziatische smaakmakers zoals sojasaus en sambal. Nu zit er ook Spaanse peper in en daar komt dus behoorlijk wat pit bij kijken. Wil je deze soep daarom maken voor het hele gezin, ga dan voor een milde peper en laat eventueel de sambal weg. Je kunt deze dan zelf in je eigen kom als smaakmaker nog toevoegen, zodat iedereen van hun spinaziesoep kan genieten.
FAQ
Is de spinaziesoep vegetarisch/veganistisch?
Ja, de soep is zowel vegetarisch als veganistisch. Belangrijkste is een plantaardige bouillon te gebruiken.
Hoe kan ik de soep minder pittig maken?
Gebruik een milde peper in plaats van een Spaanse peper en laat de sambal weg. Je kunt de sambal altijd later aan je eigen kom toevoegen als je toch wat extra pit wilt.
Kan ik deze soep van tevoren maken en later opwarmen?
Ja, deze soep is perfect om van tevoren te maken. Bewaar de soep in een luchtdichte container in de koelkast en warm het op wanneer je klaar bent om te eten.
Hoe lang kan ik de soep in de koelkast bewaren?
Je kunt de soep tot drie dagen in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat de soep goed is afgesloten in een luchtdichte container. Ook kun je de soep invriezen. Laat de soep eerst volledig afkoelen, verdeel het in porties, en bewaar het in luchtdichte containers of vrieszakken. De soep kan tot drie maanden in de vriezer bewaard worden.
Wat zijn goede bijgerechten bij deze soep?
Deze pittige spinaziesoep gaat goed samen met knapperig brood, een frisse salade, of zelfs een tosti.
Steps
1
Done
|
Was de Spaanse peper en snijd in stukjes. (Verwijder eventueel de zaadlijst). | Schil de gember. | Pel de knoflook. | Was de spinazie. | |
2
Done
|
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan. | Rasp de gember en voeg deze met de geperste knoflook toe. | Bak de knoflook en gember 2 minuten in de pan. | Bak de Spaanse peper 2 minuten mee. | |
3
Done
|
Verkruimel het bouillonblokje in de pan en schenk de kokosmelk en 750 ml water in de pan. | Breng dit aan de kook. | Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. | Laat de soep nog 5 minuten staan. |
4
Done
|
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender helemaal glad. | Voeg de sojasaus en de sambal (optioneel) toe, samen met een snufje peper. | Schenk de soep in de kommen en serveer! Garneer eventueel met nog wat reepjes Spaanse peper. |