Hertenbiefstuk in Kruidige Boter

0 0
Hertenbiefstuk in Kruidige Boter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 hertenbiefstuk
5 tenen knoflook
2 eetlepels rozemarijn (vers)
2 eetlepels tijm (vers)
50 gram boter
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel zeezout
1/2 theelepel peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Hertenbiefstuk in Kruidige Boter

Mis je dan geen lekker biefstukje? Ik zou echt niet zonder kunnen! Dat is misschien wel een van de meest voorkomende opmerkingen als ik vertel dat wij thuis geen vlees eten. Nu mis ik inderdaad bijna nooit vlees, maar een goede biefstuk, zoals deze hertenbiefstuk in kruidige boter, kan door niets plantaardigs vervangen worden.

Nu is het niet zo dat ik het zo erg mis dat ik het vervolgens ga halen en thuis koken. Dit recept is dan ook een oud recept van mijn andere blog, waar ik nog altijd recepten van aan het overzetten ben. Maar als we buiten de deur eten en de vegetarische opties zijn teleurstellend, dan wil ik best kiezen voor een biefstuk.

Voor wild, zoals hertenbiefstuk, is vooral de kwaliteit onwijs belangrijk. Haal het bij een goede slager en niet uit de supermarkt. In supermarkten is het soms misschien goedkoper, maar de kwaliteit vind ik echt slechter. Wij bestelden altijd ons wild bij de online slager Spoelder, zo ook voor dit recept.

De hertenbiefstuk was heerlijk mals, zo mals zelfs dat je amper hoefde te kauwen. Om de steak een lekkere smaak te geven, besloot ik een rub te maken van rozemarijn, knoflook en tijm. Smaken die erg goed bij wild passen. Even bakken in het pannetje en serveren met een lekkere rodewijnsaus. De saus hadden we gewoon in de winkel gekocht, maar ik vond hem zo lekker dat ik zeker wil experimenteren met het maken van een eigen rodewijnsaus.

Serveer tips:

Wat te serveren bij je hertenbiefstuk? Hieronder wat lekkere aardappel- en groentetips!

Aardappels

Groente

 

Vraag & Antwoord

Waar kan ik de beste hertenbiefstuk kopen?
Hertenbiefstuk is vaak verkrijgbaar van augustus tot februari. Raadpleeg je slager (en soms ook de poulier) of zij dit verkopen. Kijk ook eens bij de online slager Spoelder.

Hoe lang moet ik de hertenbiefstuk bakken?
De baktijd van de hertenbiefstuk hangt af van de dikte van het vlees en je voorkeur voor gaarheid. Over het algemeen bak je de biefstuk 3-4 minuten aan elke kant voor medium-rare. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te controleren; voor medium-rare moet deze rond de 57°C zijn.

Wat voor kruiden kan ik gebruiken voor de rub?
Voor de rub van de hertenbiefstuk gebruik ik rozemarijn, knoflook en tijm gebruiken. Deze kruiden passen goed bij de smaak van wildvlees en geven de biefstuk een heerlijke smaak. Uiteraard zou je zelf ook kunnen experimenteren.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de hertenbiefstuk mals blijft?
Om ervoor te zorgen dat de hertenbiefstuk mals blijft, is het belangrijk om het vlees niet te lang te bakken en het na het bakken even te laten rusten onder folie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich herverdelen in het vlees. Bovendien helpt het om het vlees op kamertemperatuur te laten komen voordat je het bakt.

Steps

1
Done

Voorbereiding

Leg de hertenbiefstuk minimaal één uur van te voren uit de koelkast om op kamer temperatuur te komen.

2
Done

Pel de knoflook. | Hak de knoflook, rozemarijn en tijm naalden krijg. Meng het met de fijn gemalen zeezout en peper. Gebruik eventueel een vijzel. | Smeer de biefstuk in met het kruiden mengsel aan beide zeiden. |

3
Done

Smelt de boter en olie in de koekenpan. | Bak de hertenbiefstuk in de pan ongeveer 3-4 minuten aan elke zeiden voor een medium rode biefstuk. | Haal de biefstuk uit de pan en verpak het in aluminium folie. Laat ze 5 minuten rusten voor je ze serveert.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Freekeh Amandel Pesto - Kidshoekje.nl
previous
Freekeh Amandel Pesto
Pittige Spinaziesoep - Kidshoekje.nl
next
Pittige Spinaziesoep

Add Your Comment