Pompoen met Spruitjes [Babyvoeding]

0 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram pompoen
100 gram spruitjes
100 gram wortel

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

7 maanden

Directions

Pompoen met Spruitjes

Spruitjes vroeger als kind was het mijn lievelingseten. Nu moet ik er niets van hebben. Ja misschien in een salade rauw. Toch koop ik het elk spruitenseizoen weer voor de kinderen. Niet omdat zij er persé naar vragen. Al begon het allemaal wel dat Logan in de supermarkt zei: die balletjes wil ik eten. Sinds koop ik ze elk seizoen voor de kids omdat ook al vind ik ze niet lekker. Zij zouden wel gewoon kennis moeten maken met de groente en wie weet vinden zij het wel lekker. Nou zit Parker in een ‘Ik eet niets wat groen is’ fase, dus besloot ik voor haar pompoen met spruitjes te maken. Lekker de oranje kleur van de pompoen laten overheersen en voila ze krijgt ook gewoon spruitjes.

Ze mag dan nu wel één jaar al zijn, soms maak ik gewoon nog hapjes voor haar. Zeker nu zij haar eigen wil heeft en dus geen groene groentes eet. Noem het maar even verstopte groente in groente. Ik hoor je denken ‘Je bent net gek’. We geven haar gewoon ook nog spruitjes hoor. Net als bij Logan doen we ‘je moet eerst proeven voor je zegt dat je het niet lust’. Maarja wat doe je tegen een baby. Uiteraard is dit de fase waarin eenjarige zich heel sterk in voelen, dus om toch die groente te geven dan maar verstopt in andere groente.

Pompoen met spruitjes is babyvoeding geschikt vanaf al 7 maanden en het perfecte seizoenshapje voor jouw baby dit najaar.

 


Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in blokjes. | Snij de kontjes van de spruitjes en was ze. | Schil de wortel en snij in stukjes.

2
Done

Kook of stoom de groente in 15-20 minuten zacht en gaar. | Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af. | Pureer de groente de gewenste grote qua stukken.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vegetarische Pompoen Curry | Babies Kitchen
previous
Vegetarische Pompoen Curry
appel-prerentaart | Babies Kitchen
next
Appel-Peren taart

Add Your Comment