100 gram geroosterde pompoen (zie toelichting) | |
100 gram granaatappelpitten | |
4 mini komkommer | |
100 gram rucola salademix | |
Noten uit de Oven |
|
50 gram pecannoten ongebrand | |
50 gram walnoten ongebrand | |
2 eetlepels pompoenzaden | |
3 eetlepels maple siroop | |
1/4 theelepel kaneel of pumpkin spice | |
snufje zout | |
Dressing |
|
60 ml olijfolie | |
30 ml witte wijnazijn | |
1 theelepel mosterd | |
1 eetlepel honing | |
zout en peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Van de week aten wij hamburgers en bij die burgers wou ik een salade serveren. Nou ga ik heel eerlijk zijn mijn kinderen eten niet graag salade, maar wel vaak de losse ingrediënten. Ik serveer daardoor vaak de salade en wat van de losse ingrediënten apart. Het is het seizoen van de pompoen en dus besloot ik wat pompoen te roosteren (klik hier voor recept). De geroosterde pompoen serveerde ik zo bij de hamburgers en in deze pompoen pecannoten salade.
De salade is niet een, zoals mijn meeste salades, die zo klaar is. Deze heerlijke herfstsalade heeft iets meer voorbereiding nodig. Naast geroosterde pompoen uit de oven, maak ik namelijk ook een lekkere pecannoten crunch in de oven. Maar het is het helemaal waard!
Geroosterde pompoen – Het maken van geroosterde pompoen is heel makkelijk. Vandaag deel ik het recept hiervoor. Als alternatief kun je ook wat pompoen blokjes uit de diepvries koken.
Granaatappelpitten – Zelf koop ik liever een hele granaatappel en haal hier de pitjes dan uit. Is vaak voordeliger. Voor het gemak kan je ook gewoon pitjes alleen kopen.
Noten mix – Voor de noten mix uit de oven is het belangrijk dat je ongebrande noten koopt. Ik gebruikte pecannoten en walnoten, maar uiteraard kun je ook andere gebruiken.
Klik hier voor het recept van Geroosterde Pompoen
Klik hier voor meer pompoenrecepten
Maak je het recept en deel je een foto op Social Media? Vergeet niet @kidshoekje en #kidshoekje toe te voegen. Zo zie ik de post ook, en dat vind ik onwijs leuk!
1
Done
|
Snij de geroosterde pompoen in stukjes. | Was de komkommers en snij in plakjes. | Was de rucola salade en droog zoveel mogelijk. | |
2
Done
|
NotenVerwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier. | In een kom meng de pecannoten, walnoten, pompoenzaden, maple siroop, kaneel en snufje zout. | Hussel door elkaar en leg ze op de bakplaat. | Zet de bakplaat voor 10 minuten in de oven. Let op dat de noten niet verbranden. |
3
Done
|
DressingIn een kom meng de olijfolie, azijn, mosterd en honing. Voeg een snufje zout en peper toe. |
4
Done
|
SaladeDoe de rucola in een kom. | Verdeel de pompoen, granaatappelpitten en komkommer over de sla. | Doe de dressing over de salade (of serveer deze apart). | Breek de noten en verdeel deze over de salade. | Serveer direct! |